За родители

Начало | За родители | 8 забавни и безобидни шеги, които да направите на децата си за първи април

8 забавни и безобидни шеги, които да направите на децата си за първи април

Аз детето | 2021-03-30

8 забавни и безобидни шеги, които да направите на децата си за първи април

Първи април определено не е празник, както го разбираме тук, но пък и със сигурност всички знаем какъв е и какво се прави на този ден. И предвид поредната трудна и необичайна година досега, всички имаме нужда от малко шеги и смях, нали? Така че дори и да не сте го правили все още, защо не направите и вие някой номер на детето си. И ако не сте много вещи в тази работа имаме за вас 8 забавни и безобидни шеги, които отначало може и да ядосат малко хлапето ви, но гарантираме, че накрая всички ще се смеете и ще си казвате „Честит първи април“!

Гадната четка за зъби

Поръсете щипка сол върху четката за зъби на детето – съвсем малко, разбира се. Тя няма да се вижда по влакната, но детето определено ще усети гадния вкус на солта смесена с паста за зъби накрая.

Смяна на леглата

Къде съм? Ако децата ви не са от леко спящите, сложете ги в друго легло (вашето или пък ги разместете с братята или сестрите им), след като заспят. Представете си каква ще е изненадата им, когато се събудят в грешното легло на следващата сутрин!

Синьо мляко

Синя крава... КАКВО! Поставете малко син оцветител за храна предната вечер в млякото и поднесете закуската на детето си с ново цветно допълнение. Тази шега става все по-добра и по-добра, колкото по-дълго можете да я поддържате със сериозно лице!

Смяна на закуската

Ако децата ви обичат определена зърнена закуска, но има и такава, която изобщо не обичат, купете и от двете и разменете кутиите. Представете си каква ще е изненадата, когато видят, че от любимата им кутия всъщност излиза това, което най-малко обичат. Е, най-вероятно ще се досетят бързо, но за добрата шега и номер са нужни само няколко секунди.

Тоалетната хартия

Каква бъркотия! Тоалетна хартия във стаята на вашето дете, разпиляна навсякъде, докато спи. Уверете се, че сте подготвили камерата, когато се събудят! Физиономията ще бъде много интересна!

Чужд език

Goedemorgen! Ако детето ви има смартфон или таблет, сменете езика на вашите смарт устройства на друг. Уверете се обаче, че след това ще можете да върнете вашия обратно, да не стане шегата и за ваша сметка. А можете и да размените самите устройства, вашите и неговото, определено ще е изненадващо и забавно...

Бързото порастване

Леле! Напълнете малко тоалетна или друга хартия при пръстите на обувките им и ги наблюдавайте как мислят, че краката им са израснали за една нощ.

Надолу с главата

Обърнете къщата си с главата надолу! Обърнете снимките, играчките и мебелите – всичко, което можете (ясно е, че с големия диван ще е трудно), предишната вечер с главата надолу. В зависимост от това колко наблюдателно е вашето дете, може да отнеме няколко минути, докато то забележи! Но, когато види.... хихихи...

Photo by Allen Taylor on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град