Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | „Hogwarts Legacy“ – магическата игра от света на Хари Потър най-накрая ще види бял свят и изглежда невероятно

„Hogwarts Legacy“ – магическата игра от света на Хари Потър най-накрая ще види бял свят и изглежда невероятно

Аз детето | 2020-09-18

„Hogwarts Legacy“ – магическата игра от света на Хари Потър най-накрая ще види бял свят и изглежда невероятно

От около 4 години феновете на магическите игри и на света на Хари Потър знаеха, че се готви голяма и фантастична електронна игра, но това беше всичко, което се знаеше за нея. Още през октомври 2018 година бяха пуснати и няколко кадъра, показващи впечатляващото приключение от трето лице в Хогуортс със силни RPG (ролева игра) елементи. Но това беше всичко! От този момент нямаше никаква вест. И колкото и да чакахме и да се вълнувахме, накрая забравихме за тази магическа игра.

И все пак тя отново ни напомни за себе си! Сега, на днешното събитие на PlayStation 5, тази игра най-накрая беше представена и беше обещано, че ще я има не само за платформата, но и за таблети и за PC. Официалното ѝ заглавие е „Хогуортс Легаси“ и предлага на играчите фантазията да създадат свои личен персонаж и ще ги преведе през обучението в Хогуортс – училище по магьосничество и магия.

Ситуирана в края на 1800-тата година, събитията в играта се случват много преди събитията както от филма „Фантастични животни и къде да ги намерим“, така и на самата поредица за Хари Потър. Разбира се, „Хогуортс“ ще бъде във викториански стил, но е запазил магическото си присъствие, така че местата, които виждаме в трейлъра, ще бъдат познати на всеки, който е гледал филмите. Освен това ще можем да изследваме Магьосническия свят отвъд стените на Хогуортс, тъй като кадрите показват посещение в Хогсмийд, разходка на върха на крилати коне и дори няколко нива из Азкабан.

Един аспект, който промото иска да подчертае, е, че това ще бъде „вашата история“ и че „вие ще израствате във вашите магически способности“. Обзалагаме се, че заглавието ще се вдъхнови от игри като Mass Effect, където можете да създадете свой собствен герой и да вземете решения, които да повлияят на по-широкия ход на историята. Изглежда вероятно и вие да можете да изберете една от четирите къщи в Хогуортс. Искате ли да играете като благороден и смел Грифиндор, готин и пресметлив Рейвънклоу, прокрадващ се и двуличен Слидерин или, ъ-ъ, като Хафълпаф?

Честно казано, ако успеят да постигнат това, това може да е мечтата на всеки Потър фен, особено ако светът реагира правдоподобно на избора ви. „Hogwarts: Legacy“ е насрочена за пускане през 2021 г. на PlayStation 5, Xbox Series X / S, PC и Android, въпреки че все още нямаме точна дата. Но ни е обещано, че ще я има! Ура!

Вижте още:
Кое фантастично животно от света на Хари Потър си ти? – любопитен тест за приключенци
Изрязани сцени от Хари Потър 5
Чудите ли се в коя настолна игра сте най-добри и най-много ще ви хареса! Тогава нашия тест решете и отговора намерете!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град