важните неща

Начало | важните неща | Благодарим ви, деца! Вие също сте герои!

Благодарим ви, деца! Вие също сте герои!

Аз детето | 2020-04-06

Благодарим ви, деца! Вие също сте герои!

От малко повече от месец нашия свят тотално се промени! Трябва да спазваме правила, за които преди не сме си и помисляли дори! И докато всички се надяваме това да свърши възможно най-бързо и отново да живеем както преди (надявайки се и да сме си извадили необходимите поуки) всяка вечер и през целия ден благодарим на медици, учени и всички други, които ни помагат да се справим с тази ужасна ситуация. Това разбира се е необходимо, защото само те могат да ни помогнат! И докато ги наричаме герои, каквито със сигурност са, ние обаче смятаме, че тотално забравихме и за едни други герои, които са не по-малко важни – нашите деца!

Те също са истински герои в сегашното положение в което се намираме! Макар и несъзнателно те ни карат да вярваме в доброто бъдеще на света, да се смеем по-често, а да не говорим, че често казват по-мъдри думи от нас самите, в които да се вслушаме! Не бива да забравяме и още няколко неща! Децата също жертваха много от ежедневието си, както и възрастните! И ако на нас това ни се струват незначителни неща, то за децата са целият им свят. Само за миг се поставете на мястото на детето, което трябва да се лиши от толкова неща в тези трудни месеци, които надяваме се скоро ще свършат!

Децата трябва да се лишат от толкова неща, които представляват голяма част от най-важното време в живота – детството! За момента хлапетата не могат да:

  • ходят на детска градина или училище, а това е важно не само за родителите, но и за тях самите;
  • не могат да играят с приятелите си – нито навън, нито вътре;
  • не могат да се видят с баба и дядо на живо и да ги прегърнат;
  • не могат да играят на детската площадка или да карат колело по цял ден, а се задоволяват с кратко излизане около блока или на двора;
  • не могат да осъществят така желаното парти за рождения си ден с много приятели;
  • не могат да ходят на уроците по спорт, музика и танци, които иначе толкова обичат;
  • не могат и още куп неща, които само те си знаят.

И го правят напук на всички безотговорни възрастни, които виждат всеки ден! И определено не се оплакват толкова много колкото нас! Приемат нещата такива, каквито са и се надяват това да свърши по-скоро, а през останалото време гледат да се забавляват по възможните за момента начини, да се смеят повече и да виждат само доброто! Защото това е, което ние трябва да направим – да спазваме това, което ни се казва, дори и то да ни лишава от някои неща, които обичаме, да създаваме добро настроение и няма как с това всичко да не приключи скоро!

Така че, докато непрестанно благодарим на медиците, на учените и на всички други, които непрестанно работят за доброто на човечеството, искаме да благодарим и на нашите деца! Винаги сме казвали колко страхотни, умни и невероятни са те и колко много можем да научим от тях, стига да им обръщаме повече внимание. И ето че това се доказва за пореден път! Така че, скъпи деца, благодарим ви от сърце, вие също сте нашите герои и ни помагате в този труден момент като давате на всички възрастни невероятен пример!



Коментари
1 коментар

Светла , ,

Публикувано на 07.04.2020

Страхотна статия, покрай ситуацията забравихме, освен за здравето и училището, че децата имат нужда от подкрепа и кураж, от надежда и щастие! Благодаря на автора на статията, на екипа на сайта, нека я прочетат повече деца и родители, баби и дядовци!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град