афиш

Начало | афиш | Дядо Коледа и Снежанка танцуват балет в Държавна опера – Стара Загора

Дядо Коледа и Снежанка танцуват балет в Държавна опера – Стара Загора

Аз детето | 2017-12-20

Дядо Коледа и Снежанка танцуват балет в Държавна опера – Стара Загора

Балетът на Държавна опера – Стара Загора заедно с децата от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ ще представят в навечерието на Коледните празници „Снежанка и седемте джуджета“ от Александър Йосифов. Приказният балет по едноименната приказка на Братя Грим ще оживее на сцената на Държавна опера – Стара Загора на 22 декември (петък) от 19:00 ч. и на 23 декември (събота) от 16.00 часа.

Жизнерадостната музика на балетния спектакъл „Снежанка и седемте джуджета“ е на композитора проф. Александър Йосифов, написал многобройни мюзикъли за деца по сюжетите на най-популярните приказки. Хореографията е на примабалерината и художествен ръководител на Балета на Държавна опера-Стара Загора Силвия Томова. Декорите и костюмите са предоставени от Държавна опера – Русе. Ярките костюми, издържани в концепцията на Уолт Дисни, са дело на Първолета Чавдарова-Летиция, а сценографията е на Иван Токаджиев.

Пъстроцветни картини в комбинация с многообразие от танцови техники и с много настроение разказват любимата на малки и големи приказка. Хореографът Силвия Томова използва виртуозно стилни театрални и танцови похвати – влага типична за хореографския си почерк неповторима чувственост и лирика и подсилва контраста в изобразяването на колоритните приказни персонажи с доза хумор и ирония, граничещ с гротеската.

На 22 декември Анелия Димитрова и Фиорди Лоха ще бъдат Снежанка и нейният любим Принц. В ролята на Кралицата – Ромина Славова, Вещицата ще бъде Веса Тонова, Александър Желев – слугата Пези, Ловецът – Светлин Стоянов.

На 23 декември в ролята на Снежанка зрителите ще видят японската балерина Нанако Имай. Италианецът Салваторе Лаудани ще бъде Принцът. В ролята на Кралицата – Харука Суга от Япония, а нейният слуга Пези – отново Александър Желев. Вещицата ще бъде Кремена Костова, Ловецът – Станко Танев. Седемте джуджета в двете представления ще бъдат Ивайло Янев, Франческо Бориело, Стефан Топалов, Ивелин Христакиев, Радост Младенова, Пенка Димитрова, Юлиана Коева.

Участват още солистите и кордебалета на Държавна опера – Стара Загора, децата от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“.

Заедно със спектаклите на балета Държавна опера – Стара Загора ще поднесе още едно приказно преживяване на своите най-малки почитатели. След представленията, Дядо Коледа ще дойде на сцената заедно със Снежанка. Джуджетата ще раздадат подаръци, които ще бъдат изнесени от тяхната къщичка работилница. Родителите, които искат да изненадат допълнително своето дете, могат да оставят опакован и надписан подарък на касата на операта с датата на посещение на спектакъла на балета „Снежанка и седемте джуджета“. Срокът е до 22 декември – 17.00 часа.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град