книжки

Начало | книжки

Живата природа
Издател: Хермес

Богато илюстрирана енциклопедия, в която малките читатели ще открият подробна информация за света на растенията и животните, за динозаврите и за човека – най-висшето творение на природата, както и множество любопитни факти, като: кои бозайници могат да летят; има ли месоядни растения, колко е бил голям мозъкът на стегозавъра, колко пъти на ден бие човешкото сърце, кое растение има най-дългите листа, какво е Огледална пчелица, защо са изчезнали динозаврите… Ясният и четивен стил ще окуражи любознателните деца да научат повече за изумителния свят, който ги заобикаля.

поръчай

Киносалон "Принцеса"
Издател: Егмонт-България

Включва прожекционно апаратче и диапозитиви. Искаш ли да гледаш кино у дома? Заповядай в един необикновен киносалон – "Принцеса".

Книги с Барби
С вкус на горски плодове

Издател: Егмонт-България

Казваш че си тъжна ли? Искаш ли да се разходиш с Барби и Стейси? В тази книга Барби и сестра й отиват да берат дъхави ягоди и къпини, а после приготвят вкусни сладкиши. Чака те и още една изненада - гланц за устни с вкус на горски плодове. Той ще ти остане за спомен от прекрасния ден сред природата. Затова ако някой ден ти или твоята приятелка се почувствате тъжни, не е нужно да правите кой знае какво - просто намажете устни с гланц и на лицата ви ще блеснат щастливи усмивки.

99 златни митове и легенди от цял свят
Издател: Хермес

В томчето са включени преданията за Робин Худ и доктор Фауст, за цар Мидас и крал Артур, за Вилхелм Тел и Буда, за вярната Изис и храбрия рицар Ролан, за ненадминатия гръцки певец Арион и още много, много митове и легенди, достигнали от древността до наши дни.

Приказки и басни на Лев Толстой
Издател: Хермес

Малките читатели искрено ще се забавляват с приказките за девойката мишка, за добрия везир Абдул, за златокосата царкиня, за селянина, който делил гъските на господаря, за Емелян и злия цар, за зърното, голямо колкото кокоше яйце, за Иван Глупака, който се справил с трите дяволчета, както и с басните, бивалиците и легендите, написани от великия руски писател Лев Толстой.

English with Pixie 1
Издател: Relaxa

English with Pixie 1 е образователен CD-РОМ за деца, изучаващи английски език в България. Той се препоръчва на родители и учители, които търсят начини за подпомагане на своите деца при самостоятелното преговаряне и усъвършенстване на английски език в първи и втори клас. С този интерактивен продукт биха могли да работят и по-големи ученици, за които английският е втори чужд език.
English with Pixie 1 може да се използва и като самостоятелно средство за обучение, но тогава ще има потребност от родителска и учителска намеса.

поръчай

Хиляда и една нощ - комплект в два тома

Издател: Труд

Арабският свят е океан – никой не може да го изпие. "Хиляда и една нощ" е най-лесният и приятен начин да плуваме в него. Гмурнете се във вълшебния свят на Шахразада, Али Баба, Синдбад и Аля ад-Дин и се насладете на приказни тайнства и поуки, вдъхновили цялото класическо и модерно изкуство. Настоящото двутомно издание е първи по рода си български превод на "Хиляда и една нощ". Текстът е представен в оригиналния му, най-пълен вид, обогатен с многобройните песни и стихове, съпътстващи приказките. "Хиляда и една нощ" възниква в приблизително сегашния си вид някъде в края на XІІІ и началото на XІV в. През различните периоди към основния текст са били прибавяни нови разкази, отпадали са други или части от тях, всеки разказвач е разширявал или стеснявал текста според собствения си вкус и разбирания. Затова с право наричат тази книга енциклопедия на арабския бит, история, космогония, нрави и обичаи.

поръчай

Чантичка с мечти

Издател: Егмонт-България

Всяка малка принцеса си има ковчеже със съкровища. Но само ти, принцесо, имаш вълшебна чантичка с мечти.
Винаги я носи със себе си и никога не спирай да мечтаеш. Снежанка, Пепеляшка, Бел, Ариел, Спящата красавица и Ясмина ще бъдат с теб навсякъде и ще ти помогнат да повярваш в чудесата. Не се отказвай от мечтите си и те непременно ще се сбъднат.

поръчай

Космосът

Издател:Фют

“Космосът” разказва увлекателно и достъпно за тайните на Вселената, за нашата Слънчева система и за далечни галактики, за усилията на човечеството да изследва космическото пространство. В книгата са включени превъзходни илюстрации и снимки, таблици и диаграми, а различните рубрики осигуряват различни гледни точки към темите...

поръчай

Братът на мечката

Издател:Егмонт-България

Отдавна, много отдавна, когато лед сковаваше по-голямата част от земята, живееха трима братя. И те, както всички от племето им, вярваха, че светът е изпълнен с магия...

поръчай

Чудя се защо кенгуруто има торба и други въпроси за малките на животните

Издател: Хермес

От енциклопедията децата ще научат как различните животни раждат и отглеждат своите малки. Информацията е поднесена на ясен и достъпен език, онагледена е с красиви и весели илюстрации.

поръчай

Учебници за І клас

Хари Потър и Орденът на феникса
Автор: Дж. К. Роулинг
Издател: Егмонт-България

"Кълбо от смътни очертания, взрив от неудържими гласове..."
поръчай

Книга за Земята
Автор: Тони Улф
Издател: Пан

  • За деца над 5 години
  • Ясен отговор на всички въпроси, дори най-трудните
  • Полезна информация с красиви илюстрации
  • Забавни тестове и игри
поръчай

Библия. Въпроси и отговори
Автор: Денис Дойл
Издател: Багри

Какво сътворил Бог?
Колко време прекарал Йона в утробата на кита?
Какво представлявала Тайната вечеря?
Заглавието на тази книга говори само за себе си. Това е първото запознанство с основните фигури и събития в Библията. Всяка тема - от Сътворението до пътуванията на св. Павел - е представена специално за младите читатели. Благодарение на чудесните илюстрации и достъпен текст, тази книга ще бъде добър помощник на всяко дете, което тепърва се запознава с Библията.
поръчай

Книга за джунглата 2
Издател: Егмонт-България

Маугли живее с новото си семейство в човешкото село. Но това е живот много по-различен от безгрижните дни в джунглата. Въпреки че тук намира нови приятели, мечокът Балу и пантерата Багира му липсват.
Джунглата е опасно място за Маугли, защото тигърът човекоядец Шир Хан го търси, за да си отмъсти. Малкото момче се изправя пред нови опасности, преживява нови приключения, за да разбере накрая на кой от двата свята принадлежи - света на хората или този на джунглата.
поръчай

Мечо Пух
Автор: Алън А. Милн
Издател: Пан

Плюшените играчки на Кристофър Робин оживяват в приказките, които баща му разказва всяка вечер пред камината. Приключенията на Мечо Пух, Прасчо, Ийори, Тигъра, Кенга, Заю и Бухала са весели и забавни, а понякога малко страшни.
поръчай

Най-хубавите приказки на Андерсен
Издател: ФАМА

Сборникът съдържа най-хубавите приказки от творчеството на Ханс Кристиан Андерсен.
поръчай

Енциклопедия "История на света"
Издател: Фют

Тази книга отговаря на интересите не само на децата и юношите, но и на широк кръг читатели. Енциклопедията "История на света" обхваща период от 40 000 години - от появата на първите хора и възникването на първите цивилизации до двете световни войни и сблъсъците на свръхсилите в съвременната епоха. Тя разказва за най-важните периоди, събития и личности в историята на народите и държавите от всички райони на света, като прави анализ на причините и развитието на най-драматичните и значителни конфликти, определили съдбата и развитието на човечеството.
поръчай

Коледните патила на Доналд Дък
Егмонт-България

Ех, че бъркотия настана в дома на Доналд Дък в коледната вечер! Докато той привършваше последните приготовления за празника, вътре се търкулна един голям орех. Но това беше специалното коледно лакомство на Чип и Дейл. Те решиха на всяка цена да си го вземат, бързо се вмъкнаха в къщата и патилата на Доналд Дък започнаха...
поръчай

Сладка Коледа с Мечо Пух
Егмонт-България

Вълшебна Коледа настъпва вече,
а през гората бодро крачи мече.
Къде ли тръгнало е в този мраз
самичко в късен нощен час?
И бърза, че нощта е кратка,
а мисълта за Коледа - тъй сладка...
поръчай

Животът и приключенията на Дядо Коледа
ФАМА

Кой е Дядо Коледа? Как се е появил на света, за да носи щастие на децата? В знаменитата си коледна приказка американският класик Л. Франк Баум сладкодумно описва как добротворецът отрасва във вълшебната Бързийска гора, как от обич към децата започва да майстори играчки и да ги разнася по цялата земя с бързата си шейна, а също и как получава мантията си на безсмъртието, та вечно да радва малките си приятели.
поръчай

Приключенията на Пинокио
Кибеа

ЛУКСОЗНО ИЗДАНИЕ на класическата приказка на Карло Колоди, обичана от милиони деца по света. Тази поредица от смешни и трогателни истории с уж простичък, а всъщност брилянтно изплетен сюжет, са допълнително одухотворени от илюстрациите на Роберто Иноченти. С изключителната прецизност на рисунъка и детайлите, с необикновената перспектива и пастелната палитра от меки тонове, надареният художник пресъздава един привлекателен свят, в който врявата на италианските улици, пейзажът и пасторалната тишина на селския живот неусетно преливат, а хитростта на народната приказка и невинността на вълшебния разказ вървят ръка за ръка. Илюстрациите на Иноченти даряват на чудесните, лишени от сантименталност герои на Карло Колоди нов живот и нова сила, с които да очароват съвременните поколения деца, а и всички възрастни, запазили свеж усета си за красотата на приказките.
поръчай

Лешникотрошачката: Приказка албум
Кибеа

Прочутата приказка на Хофман, обичана и препрочитана от деца и родители в цял свят, Великолепно интерпретирана от илюстратор като Роберто Иноченти. Читателите от всички възрасти ще бъдат очаровани от вплетените една в друга приказни истории. Илюстрациите на Роберто Иноченти, носител на редица престижни награди, са едновременно многопластови и наситени с вълнуващи детайли. В това ново великолепно издание на „Лешникотрошачката" по необикновен начин оживява съкровеното и радостно настроение на коледния празник, което по традиция споделяме с най-близките си роднини и приятели. Една чудесна приказка, както за деца, така и за възрастни, които още помнят, че са били деца.
поръчай

Пепеляшка
Кибеа

"Пепеляшка" с илюстрации на Роберто Иноченти е оригинален визуален прочит на класическата приказка на Шарл Перо.
Историята на Пепеляшка е пренесена в атмосферата на Лондон от края на двадесетте години на века.
Забавлявайки се да преплита приказни елементи и исторически реалии, Роберто Иноченти постига изключителна пластична интерпретация, наситена с ирония и нелишена от изтънчена социална сатира.
Изящна и предизвикателна, "Пепеляшка" на Иноченти очарова читателя и дава поредното доказателство за блестящия талант на един голям илюстратор.
поръчай

Барби и нейните тайни
Егмонт-България

В тази книга са събрани три истории от живота на Барби. Ако четеш внимателно, ще откриеш в думите й малките тайни, с които тя спечелва обичта и доверието на всички.
поръчай

99 златни митове и легенди от цял свят
Хермес

В томчето са включени преданията за Робин Худ и доктор Фауст, за цар Мидас и крал Артур, за Вилхелм Тел и Буда, за вярната Изис и храбрия рицар Ролан, за ненадминатия гръцки певец Арион и още много, много митове и легенди, достигнали от древността до наши дни.
поръчай



Пет приказки
Валери Петров

Тази книга за тебе е, мило дете, най-послушно от всички дечица.
В нея има пет приказки - по една за петте пръста на твойта ръчица.
поръчай



Мултимедийни комплекти
Издател: Егмонт-България

Learning English with Ozmo e мултимедиен пакет за изучаване на английски език, подходящ за деца на възраст от 5 до 9 години. Продуктът, създаден от професионален екип на ВВС, е идеално решение както за индивидуално, така и за начално езиково обучение в малки групи.
поръчай



Гората на призраците
Автор: Златко Енев

Червенокосото Ане живее щастливо заедно с Мама в малка къща някъде на края на града... докато един ден най-неочаквано попада в омагьосаната Гора на призраците. Търсейки обратния път към къщи, тя е принудена да се справя с множество трудни ситуации, да се преборва с опасни противници и, което може би е най-важно, да се научи да печели истински приятели. Преодолявайки с много труд и изобретателност фантастичните мъчнотии, които гората й предлага непрекъснато, тя постепенно започва да разбира, че всичко в този вълшебен свят зависи от отговора на въпроса: "Кои са призраците... и откъде идват те?" Твърдо решена да разкрие тайната, Ането се отправя на дълго и не безопасно пътешествие…
поръчай



100 най-велики изследователи
Автор: Майкъл Полард

Тази книга разказва за сто от най-забележителните географски открития. Изследователите, включени в нея, живели в различни времена и открили неизвестни дотогава земи и морета. Те трябвало да проявят много смелост, решителност и воля, за да преодолеят огромните трудности по пътя към неизвестното. Водени от жажда за знания и приключения, тези мъже и жени помогнали светът да стане по-достъпен, ускорили развитието на търговските и културни връзки между отдалечените народи, проправили пътя за основаването на нови селища. Тяхната смелост дала възможност на следващите поколения да подобрят света, в който живеем.
поръчай



Пътешествията на Гъливер
Автор: Джонатан Суифт

“Труд” подготвя две издания на “Пътешествията на Гъливер” от Джонатан Суифт. Настоящото е отпечатано в елитната детска поредица “Жива вода”, в която вече бяха представени “Макс и Мориц” на Вилхелм Буш, “Мечо Пух” на А. А. Милн и “Приказките” на Братя Грим”и включва първите две части на произведението, които се изучават в училище – “В страната на лилипутите” и “В страната на великаните”. Книгата е луксозна, с изцяло нови оригинални илюстрации на художника Живко Ангелов.
поръчай



Черното копие и сянката на Властелина
Автор: Ник Перумов

...1720 г. По летоброенето на Графството. Изминали са повече от триста години от войната за пръстена. В Средната земя царят спокойствие и благополучие. Хора, джуджета и хобити като че ли са забравили могъществото на Мордор, Мрачния владетел и неговите домогвания срещу Рохан, Арнор и Гондор. Кралят в Минас Тирит наскоро е провел поход, при който е изтребил последните орди на орките в Средната земя. Като че няма сила, способна да застраши Обединеното кралство...
поръчай



Властелинът на пръстените
Автор: Дж. Р. Р. Толкин

НАЙ-ЧЕТЕНАТА КНИГА НА 20 ти ВЕК. Суперлуксозно издание, подвързано с тъмнозелена кожа, със златни букви, отпечатано на снежнобяла хартия, подшито лист по лист, с монохромна карта и книгоразделител, издание, което ще задоволи и най-изискания вкус. Направено с много любов. Прекрасен подарък за всеки.
поръчай



Хари Потър и стаята на тайните
Автор: Дж. К. Роулинг

"Срещали сме се два пъти - в твоето минало и в моето бъдеще."
поръчай


Хари Потър и Огненият бокал
Дж. К. Роулинг

Три изпитания очакват трима млади магьосници от три прочути училища, устремени към победата в Тримагическия турнир. Ала синьо-белите пламъци в бокала ще избухнат в червен огън повече от три пъти, за да се чуе името и на четвъртия участник в турнира за трима. Верни и нови съюзници, вълшебни създания и чудновати предмети ще помагат на героите да преодоляват неочаквани препятствия, да търсят у себе си неподозирани сили, да разкрият тайни връзки между събития и хора...
поръчай



Чудя се защо слънцето изгрява и други въпроси за времето и сезоните

Децата всеки ден се сблъскват с нещо ново от заобикалящия ги свят, а това поражда у тях множество въпроси.
В библиотеката "Чудя се защо..." малките читатели ще намерят отговорите на вълнуващите ги въпроси от различни области на познанието, поднесени простичко и ясно, на достъпен за тях език. Закачливите илюстрации допринасят още повече за лесното и приятно възприемане на информацията.
поръчай



STAR WARS: Епизод 2
Клонираните атакуват

ПРЕДИ ВЕКОВЕ В ЕДНА ДАЛЕЧНА ГАЛАКТИКА...
Джедаят не може да таи в сърцето си гняв. Нито омраза. Нито любов. Но той наруши тези правила. А Силата в него е могъща...
Епичната сага Star Wars продължава с невероятните приключения на младия Анакин Скайуокър, неговия учител Оби-Уан и красивата Падме Амидала. Тази книга ще ви отведе на далечни планети, където ще се срещнете с най-добрите майстори джедаи и с най-коварните злодеи в галактиката. Пригответе се за незабравимо междузвездно пътуване във фантастичния свят на “Star Wars: Клонираните атакуват”...
Мъдрост и сила. Дързост и непокорство. Подлост. Напрегнати битки. Наемни убийци. Армия от клонирани войници. И една красива и невъзможна любов...
поръчай



Енциклопедия Древна Гърция. С адреси в Интернет
Джейн Чисхолм

Тази енциклопедия разглежда широк кръг от теми, свързани с историята и забележителната култура на древните гърци. В нея може да проследите както най-трагичните войни в древността, така и развитието на древногръцкото изкуство -скулптура, архитектура, керамика, драма, театър.
поръчай