сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красиви и лесни 3D снежинки

Красиви и лесни 3D снежинки

Аз детето | 2016-12-06

Красиви и лесни 3D снежинки

Нашата идея за коледна украса този път е малко по-различна. Не е така шарена, но пък е много ефектна и дори модерна. Представяме ви начин с който лесно и бързо можете да си направите красиви триизмерни снежинки, които можете да закачите навсякъде – по елхата, на прозорците или пък дори да използвате към коледния подарък на най-близките ви приятели и роднини. Забавни са за направа, така че можете да включите цялото семейство. Всяка снежинка става уникална, точно като истинските, които очакваме отново да навалят навън. Така че докато чакате снега, можете да придадете на стаята си, хола или пък дори класната стая красив зимен вид с тези 3D снежинки.

За направата им ще са ви необходими:

  • бяла хартия
  • ножица
  • телбод
  • молив
  • щипка въображение

Да се захващаме:

1. Сгънете листа хартия на две и го разрежете. От един лист се получават две снежинки. След това вземете едната част и я сгънете като акордеон. Нали знаете как се прави това. Слагате листа пред себе си по дължина и сгъвате едно малко парче от него. След това го обръщате от другата страна и пак сгъвате, обръщате от другата и пак и така докато не свърши целия лист.

Колкото повече сгъвки имате, толкова по-обемни ще са снежинките.

2. Натиснете здраво с ръка отгоре сгънатия хартиен акордеон така че леко да се сплеска и го сгънете в центъра. Там захванете с телбод, а пък може и просто с тиксо. Трябва да се получи това:

3. Накрая идва и най-важната част с изрязването. За по-лесно можете да начертаете върху хартията различни квадратчета или правоъгълници, които да изрежете, ако пък искате режете и направо. Важното е само да не прекалявате с изрязването, за да остане хартия, която да прилича на снежинка, а не всичко да стане една голяма дупка.

4. Накрая просто внимателно отделете сгъвките една от друга и леко ги разпънете. Готово, имате красива 3D снежинка.

Сега можете да ѝ вържете един конец или пък златна панделка за по-празнично и да я закачите на елхата, на вратата, на тавана и да ѝ се радвате. Така можете да си направите много снежинки и да стане като истинска празнична снежна гора.

Още интересни идеи можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град