новини детски

Начало | новини детски | Край на грипните ваканции – ще се учи онлайн

Край на грипните ваканции – ще се учи онлайн

Аз детето | 2020-05-23

Край на грипните ваканции – ще се учи онлайн

Няма съмнение, че учениците ще се върнат в класните стаи, но и няма съмнение, че ще продължи обучението в електронна среда. Всяка една грипна ваканция оттук нататък ще бъде работа в електронна среда. Това каза образователният министър Красимир Вълчев. Образователните системи през следващите години ще продължат това, което започна да се случва – да търсят ефективния микс между електронно и присъствено обучение. В момента голяма част от студентите и преди пандемията работиха с електронни платформи, коментира Вълчев.

Пандемичната ситуация продължава, трябва да спазваме мерките за дистанция, да бъдем максимално предпазливи, тъй като здравето е най-важно. Затова и в системата на училищното и висшето образование избрахме учениците и студентите да се върнат присъствено за най-важните и неотложните дейности, които не могат да се проведат пълноценно в електронна среда. Училищата се почистват и са много по-безопасни, отколкото посещението на един магазин, така че не виждам опасност за провеждането на изпитите.

Учениците ще трябва да идват с маски, но на изпитите вероятно ще ги свалят, каза министърът. Ще бъде ограничен максимално контактът между квестори, деца, родители и учители. За целта ще са нужни по-големи помещения и физкултурни салони и трапезарии ще бъдат ползвани за тази цел. Относно училищата-гнезда, в които се подават документи за кандидатстване след седми клас, министърът увери, че при записването всички документи ще се подават или електронно, или по предварителен график.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град