новини детски

Начало | новини детски | Летящ балон за приключения идва на турне в няколко български града

Летящ балон за приключения идва на турне в няколко български града

Аз детето | 2017-07-21

Летящ балон за приключения идва на турне в няколко български града

Цветен въздушен балон издигна във въздуха десетки великотърновци тази сутрин! Атракцията беше разположена в един от кварталите на старата столица и предостави възможност на всеки желаещ да се издигне до 10 метра височина с него. Събитието е част от европроект „Приключение с балон“, който подпомага развитието на туризма у нас. Още в шест сутринта десетки се събраха, за да чакат момента, в който ще усетят за първи път тръпката от летенето с балон. Организаторите регулират на каква височина ще се издигне балонът като го прикрепят с въжета за земята.

При свободен полет балоните с горещ въздух могат да издигнат пътниците си на височина от 10 километра. За целта има императивна нужда от бутилки с газ, обучен пилот и добро настроение. „Балонът харчи около 100 литра газ на час. Движи се само на газ, няма бензин, няма дизел. Идеята е да популяризираме трансграничната зона и да предложим възможност на хората да летят именно тук – в дунавските области, тъй като определено в нашия регион има много интересни обекти за наблюдаване“, поясни изпълнителният директор на Агенция „Регионално развитие и бизнес“ – Видин Евтим Стефанов.

Въздушният балон ще обиколи още 10 града у нас и има вероятност да можете да изпитате що за тръпка е издигането на 10 метра с подобно превозно средство. Следващите градове, които „Приключение с балон“ ще посети са Враца и Плевен.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град