новини детски

Начало | новини детски | Любимият Лиско отново е при нас с нова книга и нови приключения

Любимият Лиско отново е при нас с нова книга и нови приключения

Аз детето | 2020-11-27

Любимият Лиско отново е при нас с нова книга и нови приключения

„Отвори го, погледни в неизвестното и ако можеш, направи го известно. Не се страхувай! Рискувай и откривай!“

След „Приключенията на Лиско в гората“, „Приключенията на Лиско по море“ и „Лиско при квадратните същества“, любимият герой отново е с нас, при това не с едно, не с две, а с цели три нови приключения. В компанията с пакостници се включват и неразделните Димби и Домби. Читателите пък, от най-малките до най-големите, ще разберат защо, когато нещо е затворено, то трябва да се отвори, както и че най-сложните фокуси не само в илюзионизма, но и в живота имат най-простото обяснение.

Историите „Не пипай куфара“, „Чими“ и „Часовникът“ са илюстрирани от Петя Димитрова – Leupep.

За кого са приключенията на Лиско?

Изданията с приключенията на Лиско със сигурност са подходящи за всички ученици, които ги имат включени в летните си списъци за четене. Но поредицата е и класически образец за книги за деца и възрастни. Пълна е с поуки за малки и големи, с блестящ хумор и не на последно място: с важното напомняне да не забравяме никога за детето в себе си.

Съвременните издания с книги на Борис Априлов

През есента на 2019 г. историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяха с твърди корици и цветни илюстрации от Мира Мирославова под логото на издателство „Ракета“, а „Приключенията на Лиско в гората“ беше първата книга от поредицата. Последва я „Приключенията на Лиско по море“ (декември 2019 г.), а през пролетта на 2020 г. излезе и книгата „Лиско при квадратните същества“. Борис Априлов е познат най-вече с произведенията си за деца. Не по-малко впечатляваща е прозата за възрастни на писателя, а мисията на издателство „Ракета“ е да запознае съвременните читатели и с нея. Отново през есента на 2019 г. беше издаден романът „Великата суета“, който за първи път излиза като самостоятелно издание.

Второто заглавие от поредицата на „Ракета“ с проза за възрастни на Борис Априлов беше сборникът с подбрани от редакцията разкази и с тематичното заглавие „Сладка морска сол“. Освен всичко друго, той разкрива Борис Априлов и като един от най-интересните маринисти на българската литература.

Предстояща за излизане до края на 2020 г. е и не по-малко интригуващата и абстрактна повест „Маймунската кожа“.

Представяме ви Петя Димитрова – Leupep

Петя е завършила „Национална художествена академия“ в София. Има бакалавърска степен по „Графика“, както и магистратура: „Илюстрация, книга и печатна графика“.

Била е и част от екипа на WikiEye по проект Zoomikonpress/ MagicTouchBooks, където илюстрира електронни книги. Като фрийланс творец си партнира с няколко български издателства, а през 2020 г. започва работа върху два проекта на „Ракета“: „Приключенията на Лиско“, „Не пипай куфара“, „Чими“, „Часовникът“ и предстоящата през декември „Смели и различни. Историите на 50 удивителни българки“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град