любопитно

Начало | любопитно | „Маргаритка“ вдъхва живот на старите любими детски песни и събира пари за благотворителна кауза

„Маргаритка“ вдъхва живот на старите любими детски песни и събира пари за благотворителна кауза

Аз детето | 2017-11-24

„Маргаритка“ вдъхва живот на старите любими детски песни и събира пари за благотворителна кауза

„Маргаритка“ вдъхва живот на старите любими детски песни и приказки. Първото специално издание на диска съдържа две компилации – с песнички и аудиоприказки. Инициативата е изцяло благотворителна, като събраните средства ще се вложат в създаването на детски площадки в цялата страна. Друга цел на проекта също е да запълни нишата от качествено видео и аудиосъдържание на български език, предназначено за най-малките. Песните се изпълняват от познати български звезди, сред които Вики от „Мастило“, Графа, Марияна Попова, Орлин Павлов и други. Приказките пък четат Христо Мутафчиев, Захари Бахаров и Теодора Духовникова.

Създателите на проекта са Виктория Терзийска и Яна Липованска, които гостуваха на „България сутрин“. „Осъзнах, че липсва музикално съдържание, което да е адекватно на нуждите на съвременните деца, защото те са много по-различни от децата, които ние бяхме. Днешните малчугани имат нужда да четат, да попиват всичко с очите си и техните главички работят доста по-бързо“, разказа певицата.

Идеята за проекта е на Вики отпреди много време, като свидетел на целия процес е Яна Липованска, обясни самата тя пред Bulgaria ON AIR, а съпругът ѝ Краси Тодоров е направил аранжимента. „Когато станах майка видях, че на български език не съществува съдържание, което да притежава и видео в себе си. Тогава с Вики си казахме „Защо пък не“, каза Липованска.

Повече за диска вижте във видеото!





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град