сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Минихеликоптерчета от хартия, които наистина летят

Минихеликоптерчета от хартия, които наистина летят

Аз детето | 2019-05-16

Минихеликоптерчета от хартия, които наистина летят

Обичаме да си правим различни неща от хартия. Не само защото се правят лесно, резнеш с ножицата тук или там (или сгънеш малко тук и малко там) и си готов. Бързо и лесно си правиш всякакви готини играчки или декорации. Правенето на неща от хартия наистина е забавно и интересно. Ето сега ще ви докажем това, като ви предложим да си направите тези минихеликоптерчета от хартия. Те се правят супер бързо, но са страхотни най-вече, защото могат наистина да летят. Можете дори и да си направите различни експерименти с тях, като ги пуснете вкъщи, след това на вън на спокойно и на ветровито време и да се опитате да предвидите какво ще стане на различните места. Можете дори да си направите цяла ескадрила и да ги разпръснете и... просто ще е велико.

За направата на тези супер-готски хеликоптерчета ще ви трябват цветни листове хартия, всъщност може и само един (от един ще станат поне 8), ножица и по един кламер за всяко. Да, това е всичко. Нямате нужда от абсолютно нищо друго. Прави се също толкова лесно, просто следвайте стъпките.

Първо изрежете дълги и немного дебели ивици от хартията, широчината да е около 10-15 сантиметра. След това сгънете всяка ивица по средата и отново я разгънете, за да се получи отбелязване къде точно е средата.

Второ: от едната страна направете голям разрез с ножицата до средата, така че да се получат две по-тесни ивици хартия, които обаче да останат закрепени.

Трето: 2-3 сантиметра под този разрез или на около един пръст разстояние направете две съвсем малки разрезчета, само че от двете страни.

Четвърто: по разрезите, които направихте преди малко сгънете едната половина от долната част към средата и направете същото и с втората половина. След това навийте тази част на стегнато руло и я захванете с кламер.

Пето: прегънете горните разрези или по-скоро ги отворете навън, за да стоят един срещу друг, подобно на перка и готово.

Вече имате супер готини минихеликоптерчета. Сега остава да излезете навън и да ги пробвате как летят, особено ако има вятър е страхотно. Хващате го от долната страна, където сложихте кламера и с леко завъртане го пускате. Лети много хубаво!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град