малък готвач

Начало | малък готвач | Много гладната гъсеница – забавен сандвич, вдъхновен от книгата на Ерик Карл

Много гладната гъсеница – забавен сандвич, вдъхновен от книгата на Ерик Карл

Аз детето | 2017-02-24

Много гладната гъсеница – забавен сандвич, вдъхновен от книгата на Ерик Карл

Чували ли сте забавната история на една много гладна гъсеница и за интересния ѝ живот? Историята на популярната гъсеница се появява на бял свят през 1969 година и почти половин век разказът за малката гъсеничка, която се превръща в красива пеперуда, обикаля света на децата и остава своя отпечатък в милиони семейства. Книгата е преведена на над 60 езика и от нея са продадени над 30 000 000 копия. Неслучайно казват, че от създаването ѝ до днес на всяка минута някъде по света се продава по едно копие. Историята на „Много гладната гъсеница“ е проста, но много образователна. Тя съчетава в себе си забавна игра, истинска история, прекрасни илюстрации и уникален дизайн. Със своите примамливо проядени от много гладната гъсеница дупки, тя примамва децата да сложат пръстчета в дупките и да изследват фантастичния свят на гъсеницата. Макар ние вече да сме доста големи, също с удоволствие се наслаждавахме на книжката на Ерик Карл.

Накрая толкова бяхме вдъхновени, че дори си направихме този сладурски и забавен сандвич, който да прилича на нашата нова любима гъсеничка и няма как да не побързаме да го покажем и на вас!

Ако искате и вие да си направите такъв готин сандвич, то си осигурете:

  • една франзела
  • масло
  • 6 парчета шунка
  • 6 резенчета кашкавал
  • крема сирене
  • един малък домат
  • 1 стрък зелен лук или пък целина
  • може би ще ви трябват и няколко клечки за зъби

Как да си го направите:

Първото и най-важно е да нарежете франзелата на кръгли филийки. Това нещо може да стане и с обикновен хляб, ама с франзела е по-лесно, защото тя си е направо кръгла, а от обикновения хляб ще трябва допълнително да режете кръгчета.

Намажете всяка филийка с малко масло и по-обилно с крема сирене. Ако случайно не обичате крема сирене можете пък да използвате пастет, лютеница или просто да направите сандвичите с любимата си плънка. Ние ги приготвихме така и затова споделяме рецептата с вас така. След това върху половината филийки нареждате по едно парче шунка и едно резенче кашкавал, а останалата половина поставяте отгоре върху всяка филийка. Знаете как, като сандвичи.

След това идва и най-забавната част в чиния подредете сандвичите, леко изправени и облегнати един на друг, като книги върху рафт. За по-ясно направо вижте снимката.

Ако не успявате можете да ги закрепите и с клечки за зъби, но внимавайте след това, когато хапвате гъсеницата. Накрая е време и наистина да заприлича на гъсеница. Отрежете две малки кръгчета кашкавал, както и две съвсем малки парчета от лука или целината. След това намажете кръгчетата кашкавал с малко крема сирене и отгоре притиснете зелените парчета лук. Намажете и домата с крема сирене и внимателно притиснете кашкавалените кръгчета към него. Зеления лук, който ви е останал разкъсайте на две. Сложете домата най-отпред пред веригата сандвичи, а между първия сандвич и него пъхнете от двете страни и лука, така че стръкчетата да стърчат нагоре.

Това е! Вече имате супер оригинален сандвич. Идеален е за парти, а също и ще е голяма изненада за по-малкия ви брат или сестра. Красиво и вкусно, какво повече можете да искате от една храна! И много си прилича с гъсеничката от книжката, не мислите ли?

Пригответе си още:
Интересни пълнени сандвичи
Симпатични бисквитени хапки



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град