сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Направете си красива рисунка с пеперудки от... мидички

Направете си красива рисунка с пеперудки от... мидички

Аз детето | 2020-08-11

Направете си красива рисунка с пеперудки от... мидички

Мидичките са нещо страхотно! Те са забавни, когато обикаляш и ги събираш по плажа – това е ясно за всеки. Някои са съвсем обикновени и симпатични, а други са като истински морски съкровища – красиви и необикновени. Най-хубавото след като им се нарадвате и ги занесете вкъщи е, че можете да направите какви ли не красиви нещица. Рамки за снимки, висящи украси и какви ли още не. Днес обаче сме ви приготвили една интересна идея за красива рисунка от мидички. Тя се прави супер приятно и лесно и става много оригинална. След като я направите можете да я подарите на член на семейството си, приятел или пък просто да си я закачите някъде в стаята. Това определено ще я направи по-различна и много красива. Така че сега прочетете как да си я направите и не забравяйте да си съберете малко мидички от плажа!

За нашия вариант ще ви трябват:

  • 14 мидички по двойки – тоест да са по две възможно най-еднакви
  • бял картон
  • лепило
  • няколко цвята прежда
  • ножица

Ето и как точно да си я направите:

Намажете хубаво целия картон с лепило. След това залепете две приблизително еднакви мидички така, че ръбовете им да са долепени една до друга. Така ще приличат на пеперудени крила. След това просто оставете за около 15 секунди лепилото да стегне.

После с помощта на цветна прежда оформете и тялото. За всяка пеперудка отрежете по две дължини прежда, най-добре големи колкото показалеца ви. Част от преждата залепете между мидичките, а част от нея оставете да стърчи нагоре. Можете да залепите така или пък лекичко да подвиете крайчетата. Това е всичко! Лесно и красиво!

И запомнете от нас: с мидички можете да направите и още много красиви картини, просто разчитайте на въображението си! Ето вижте и другите весели идеи с мидички:
Морски спомени: направете си цветен колаж с мидички
Да си направим морски извънземни
Красива мидена огърлица за спомен от морската ваканция



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град