фокуси

Начало | фокуси | Най-лесният и впечатляващ трик с изчезваща монета, който сте виждали някога

Най-лесният и впечатляващ трик с изчезваща монета, който сте виждали някога

Аз детето | 2016-09-26

Най-лесният и впечатляващ трик с изчезваща монета, който сте виждали някога

Трябва да ви кажем, че това, че един фокус е лесен за изпълнение и не съдържа някакви сложни трикове или хакове или както там искате го наричайте, не значи, че не е хубав. Точно обратното – според повечето известни илюзионисти най-ефективните, интересни, впечатляващи и вълнуващи фокуси са тези, които се правят по най-простия начин. Сега ще ви го докажем. Опитайте най-лесния и впечатляващ фокус с монета. Готови ли сте да изумите вашите приятели, близки и роднини. Извадете магическите пръчки, припомнете си най-силните заклинания, които знаете и бъдете готови за забавление!

Естествено като всеки професионалист първото, което трябва да направите е да се подготвите. За целта ще ви трябват:
лист цветна хартия
лист бяла хартия
молив
прозрачна чаша, най-добре пластмасова, защото майка ви едва ли ще е съгласна да лепите някоя красива чаша от сервиза ѝ
лепило
ножица
монета

Преди да представите фокуса, трябва да подготвите и реквизита. Всъщност всичко зависи от тази част, през останалото време просто трябва да се забавлявате.

Обърнете чашата с отвора надолу върху цветната хартия. След това с молива очертайте отвора на чашата и изрежете полученото кръгче. Намажете ръба му с лепило и го залепете върху чашата. След това махнете частта от хартията, където сте рязали кръгчето и сте готови за представление.

Цялата работа се състои в следното: взимате монетата, слагате я върху цветната хартия, която предварително сте поставили върху масата. За по-голям ефект и за да не се усъмни публиката ви можете да им обясните, че това е вашата вълшебна хартия. Омагьосали сте я с няколко заклинания, за да ви помага във фокусите, докато си намерите асистент. След това поставете монетата върху хартията. Тук е най-важната част, за да не ви разкрият, внимавайте. Обгърнете чашата с бяла хартия, така че да не се вижда и обяснете на вашите зрители, че тук имате една вълшебна чаша. Тя е покрита с хартия, защото ѝ е направена магия, която е много чувствителна на светлина и ако е на светло, ще се развали. Много специална магия. Накрая поставете монетата върху цветната хартия, сложете чашата отгоре и кажете още някое вълшебно заклинание. А защо пък не и наистина да си измайсторите магическа пръчка, която да размахате. Накрая просто махнете бялата хартия от чашата и о... Чудо! Монетата е изчезнала.

Лесно и впечатляващо! Опитайте!

Вижте още:
Раз, два, три монетке изчезни!
Движещата се монета
Познай монетата – фокус за истински вълшебници



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град