покани

Начало | покани | „Най-сладкият ден“ изпълнен със забавления за малки и големи ще се състои във Варна

„Най-сладкият ден“ изпълнен със забавления за малки и големи ще се състои във Варна

Аз детето | 2020-08-11

„Най-сладкият ден“ изпълнен със забавления за малки и големи ще се състои във Варна

Във Варна ще се проведе инициативата „Най-сладкият ден“ навръх Свето Успение Богородично и Ден на Варна. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна Пламена Николова, един от организаторите на проявата. Участници, организатори, деца и публика ще бъдат отново заедно на 15 август на входа на Морската градина (до слънчевия часовник) на целодневен концерт с изпълненията на най-талантливите деца и младежи на Варна, събрани на сцената на „Най-сладкият ден“.

За 11-а поредна година тече организацията за най-мащабния детски и младежки културен форум, който по традиция е на открито. Тази година основателите на инициативата добавят и огромна отговорност. Предвид обстоятелствата събитието ще бъде проведено с изключителни превантивни мерки за сигурност, за да се гарантира спокойствието и здравето на всички, които ще бъдат част от празничната фиеста. „Забавлявайте се, но бъдете отговорни – към участниците в събитието, към себе си и всеки, застанал до Вас! Носете лични предпазни средства, спазвайте нужната дистанция и хигиена!“, призовават още организаторите. За целта са осигурени маски, ръкавици и дезинфектанти, както за участниците и доброволците на събитието, така и за стотици присъстващи. С цел превенция на здравето на посетителите, ще бъдат поставени информационни табели с описание на правилата за спазване на отстояние и коридорите за еднопосочно преминаване. Водещият от сцената периодично ще призовава всички за спазване на нужната дистанция и ще информира за местата, където могат да се ползват дезинфектанти, осигурени от организаторите.

Подаръци очакват даровитите изпълнители, представящи таланта си от сцената на „Най-сладкият ден“, а за децата от публиката ще има много лакомства и награди от провеждащите се през целия ден игри и томболи. „Най-сладкият ден“ подкрепя обществено значими социални каузи като мащабния проект на Солвей Соди – „С предпазен колан на задната седалка“, насочена към обучението на деца за безопасно пътуване в автомобила, както и инициативата #БезОтпадъци, @МястоБългария, представени с презентации за разделно събиране на отпадъци.

Съпътстващи празника образователни презентации, уъркшопове, творчески и музикални работилници ще забавляват публиката на „Най-сладкият ден“. За децата и младежите от публиката ще има игри и атракции от „Bike Basket”, младежко пространство „ХАМЕЛЕОН“ и сдружение „Неща с душа“. Тази година ще има и игра за родителите, с атрактивна награда осигурена от „ВЕТО“ – уреди за вграждане. Ще бъдат представени занимателни творчески работилници на сдружение „Няма невъзможни неща“, екипа на „Лудите чайки“, Детски център „Мама и Аз“, училището по роботика „Robopartans“, ROCK SCHOOL и др.

* * *

Община Болярово организира летни занимания за деца



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град