важните неща

Начало | важните неща | Няколко неща, които да изтрием от Facebook профила си още сега

Няколко неща, които да изтрием от Facebook профила си още сега

Аз детето | 2023-09-20

Няколко неща, които да изтрием от Facebook профила си още сега

Социалната мрежа Фейсбук отдавна вече е една основна и голяма част от живота ни онлайн. И макар, че по правилата не би трябвало деца под 16 години да имат профил в нея, доста от вас са се регистрирали, нали? Спокойно, не ви съдим – нормално е след като половината от нещата се развиват само там и след като всички възрастни прекарват 80% от времето онлайн на това място, и вие също да искате! В крайна сметка в тази социална мрежа има и доста полезни неща. Но трябва да запомните нещо, дори и да не си пишете с непознати във Facebook, това не елиминира опасността. Предвид факта, че там всеки може да споделя всичко, означава и че всички могат да го виждат. Дори и да си мислите, че не е така. Затова ето няколко неща, които трябва да изтриете от профилите си, за да бъде прекарването в социалната мрежа само полезно и без лоши хора!

Рождения си ден

Знаем, че е много готино разни не чак толкова познати да те поздравяват, но датата ви на раждане е сред най-важните парчета от пъзела, който включва също името ви и вашия адрес и сещате се... Затова най-добре я махнете. Може да не получите 1000, а 100 поздравления за рождения си ден тогава, но те ще са искрени и специално за вас. Все пак приятелите ви нямат нужда от подсещане, за да знаят кога е рожденият ви ден, ако са истински приятели.

Телефонен номер

В никакъв случай не го слагайте там. В най-добрия случай може да ви звънне някой таен обожател. В най-лошия? Измамник или преследвач.

Някои снимки

Вие сте сред поляна от цъфнали цветя – няма как да не искате да се похвалите с тази снимка... Но... вие сте заели смешна поза в леглото или на тоалетната чиния... Тези снимки определено са само за лично ползване. Сега може и да ви се струват готини и смешни, но какво ще стане като пораснете... Помислете над този въпрос и имайте предвид, че качено нещо в интернет веднъж, много трудно може да бъде изтрито завинаги.

Къде ходите на училище

Не бива да давате достъп до такава информация на непознати. Сами се досещате какви биха могли да са рисковете.

Спрете да се отбелязвате

Всеки иска да покаже на какво интересно място е. Но по-добре да направите няколко готини снимки и да ги качите, когато вече не сте там. Така или иначе пак ще сте го посетили и ще се изфукате. Но тагването от различни локации може да даде прекалено много информация за вашето местонахождение, особено ако е от домашния ви адрес – така издавате точното място, на което живеете.

Прочетете и още няколко полезни неща по въпроса:
Важни и основни правила за поведение в социалните мрежи, които всяко дете трябва да знае
Децата и приложенията в интернет: най-важните неща, които родителите трябва да имат предвид



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град