важните неща

Начало | важните неща | Още деца с добри сърца – в Мадан хлапета дариха на местната болница пари, спестени за екскурзия

Още деца с добри сърца – в Мадан хлапета дариха на местната болница пари, спестени за екскурзия

Аз детето | 2020-04-23

Още деца с добри сърца – в Мадан хлапета дариха на местната болница пари, спестени за екскурзия

„Благодарим ви, деца! Вие също сте герои!“ – ето това казахме преди известно време на всички деца и възрастни и все още го мислим, даже сега дори и повече, защото децата показаха на всички възрастни как се реагира по време на такива световни кризи като тази, която преживяваме сега. Показаха, че не е нужно да имаш милиони евро, за да помагаш. Доказват, че малкото всъщност е много и е много по-ценно от голямото. Доказват всеки ден, че не трябва да спорим един с друг кой е прав и кой е крив за нещата, а да се обединим точно сега. Дори и да имаме различни мнения, да оставим споровете за друг път! След като момче от Добрич дари събраните пари за тротинетка на местната болница, а децата от IV „а“ клас на СУ „Йоан Екзарх Български“ направиха специална книжка с която да благодарят на медиците, а 8-годишната Цвета също дари парите събрани от рождения си ден на болница „Шейново“, добротата продължава да се „ръси с шепи“ от най-невинните, от нашето бъдеще. Децата продължават да ни дават пример, който само трябва да погледнем.

Този път това са второкласници от Мадан! Второкласници от училище „Отец Паисий“ в Мадан дариха събраните за екскурзия пари на болницата в миньорския град. Децата събрали 200 лева за екскурзия и празненство, но решили да ги дарят на болницата за борбата с коронавируса. „Ние ви подкрепяме и ви пожелаваме много здраве и успех“ – с този текст и рисунка на пъстроцветна дъга, слънце, волни пеперуди и четирилистна детелина, децата уведомили болницата за дарението си, съобщи БНР.

Ръководството и всички работещи в здравното заведение в Мадан са трогнати от постъпката на хлапетата и им благодарят, че в момент като този са проявили загриженост и благородство не само към медицинския персонал, но и помагат на лекуващите се в болницата.

Даренията на българските деца обаче не спират дотук, новините за техните благородни постъпки продължават. Междувременно кризисен център „Света Петка“ за жени и техните деца, пострадали от домашно насилие към Фондация „Асоциация Анимус“, благодари на учениците от 4-ти клас на столичното 20 ОУ „Тодор Минков“, за дарените от тях хранителни продукти, полагащи им се по подпомаганите с евросредства схеми „Училищно мляко“ и „Училищен плод“ от училището.

Трогателно е състраданието на децата към хората в нужда. Радваме се, че растат такива граждани на България! Очевидно, макар и не толкова редно, можем да разчитаме предимно на тях!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град