приказки от деца

Начало | приказки от деца | Първата ми истинска Коледа

Първата ми истинска Коледа

Нана Цонкова | 2019-12-21

Първата ми истинска Коледа

Аз съм Мечо Пух и днес реших да Ви разкажа моята история около живота ми. Аз съм на 3 мечешки годинки. Първото място, в което живеех беше една голяма клетка с решетки в приюта за мечки. Там прекарвах сам повечето време и от време на време ме пускаха да си играя с моите приятели-мечета.

Две Коледи подред чаках Дядо Коледа да ми прати един скромен подарък, който желаех с цялото си сърчице. Исках само стопанин, който ще си играе с мен, ще ме дарява с обич и ще ме гушка постоянно. Всеки месец идваха принцеси искащи да си осиновят мечета, но не ме харесваха и ме подминаваха като някакъв предмет.

Последната Коледа обаче беше много специална за мен, защото за пръв път усетих, че съм важен за някого. Промени се животът ми. За пръв път бях щастлив. Едно момченце дойде само до клетката ми. Наричаха го Малкият принц. Детето клекна, за да ме огледа хубаво. Побързах да скрия от него моята празна паничка на пода. Не исках момченцето да разбира, че днес не са ми давали храна. Хората в приюта са заети понякога и не желаех то да си мисли лоши неща за тях.

Всяка мечка си имаше табелка със собствената си история. Не вярвах, че някой ще се трогне от моята, но това се оказа лъжа. Смятах, че има голямо бъдеще за мен и ще мога да променя някой човешки живот. Този принц ме повика по име и аз отидох при него. Боцна ме по нослето и ме погали с малките си ръчички. Усетих, че то има нужда от приятел също като мен. Усмихна се и капна сълзичка от лицето му.

Чух, че клетката ми се отвори и се втурнах към обятията на момченцето. Обещахме си, че ще се пазим и ще си бъдем верни един на друг. Тогава аз бях най-щастливата мечка в света, защото аз промених нечий живот. Аз спасих човек от самотата.

Участва в конкурса „Моите любими книжни герои в една история“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град