приказки от деца

Начало | приказки от деца | Планетата на приятелството

Планетата на приятелството

Мехмед Гущеракли | 2016-08-29

Планетата на приятелството

След като обиколил няколко планети и не открил така търсеното приятелство, Малкият принц се замислил какво да прави. Помислил и решил, че няма да посети Земята и ще продължи да дири своята бленувана планета на приятелството. Така един ден неочаквано той видял опитомената си лисица да гледа едно странно изрисувано същество. Приближил се и го пипнал, то мигновено оживяло. Било момченце с черни гъсти къдрави коси, с очи сини като небето. Оказало се, че момчето е от друга непозната планета.

Малкият Принц и детето разговаряли дълго за неговата родна планета. То му обяснило, че на тази планета всички са приятели, там не съществуват караниците, раздорите и неразбирателството. На Планетата на приятелството всички вярвали в доброто и в добрите дела. Така му се приискало на Малкия принц да отиде на тази планета, но не можел да вземе със себе си красивата си роза, а само своята приятелка – опитомената лисица. Момчето помолило Малкият принц да го върне отново на родната му планета и той се съгласил. И без друго мечтаел да намери добри приятели. Качили се двете момчета и лисицата на малък космически кораб.

След дълго пътуване пристигнали на Планетата на приятелството. Малкото момченце било много радостно, че се е прибрало на своята планета. Малкият принц бил удивен от красотата на природата на тази планета. Имало такива красиви цветя, за които не бил чувал и виждал никога дори. Децата тичали и играели щастливи и радостни, а родителите им ги обгрижвали с много любов. Малкият принц намерил много приятели сред децата на тази далечна планета и лисицата също била радостна, не се отделяла от игрите и детските забавления. Животът на планетата на приятелството много харесал на Малкия принц и той и неговата лисица решили да останат по-дълго от плануваното. Животът им се изпълнил с добрини и много добри приятели.

Участва в конкурса на „Забавното четене“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град