афиш

Начало | афиш | Приказни етюди в уникален воден куклен театър за малки и големи ще бъдат представени в Бургас

Приказни етюди в уникален воден куклен театър за малки и големи ще бъдат представени в Бургас

Аз детето | 2019-08-09

Приказни етюди в уникален воден куклен театър за малки и големи ще бъдат представени в Бургас

Приказни етюди в уникален воден куклен театър ще бъдат представени този петък, 9 август в Бургас. Спектакълът е с начален час 21:15 часа, мястото е басейн „Флора“, а входът е свободен. Представлението „Зад завесата на водния куклен театър“ на Малък куклен театър „Слон“ ще ви отведе в потайностите на впечатляващото източно изкуство, което столетия наред може да бъде видяно само около Червената река във Виетнам. Постановката е с времетраене 50 минути и е подходяща за деца и възрастни.

Дълго пазените в тайна техники на работещата във водна среда кукла са повода екипът на театъра да създаде този спектакъл демонстрация. Публиката ще се докосне до похватите на древния воден куклен театър, както и до съвсем нови технологични открития на доц. д-р Мирослав Цветанов. Той е направил възможно водните кукли да „проговорят“ и да бъдат управлявани без характерните за тях дълги водачи. В представянето ще бъдат демонстрирани кукли от спектаклите „Райската птица“ и „Малкият принц“.

Събитието е част от програмата на фестивала „Дни на куклите“, който съвпада с 65-годишнината на Държавен куклен театър – Бургас. Припомняме, че тази година Бургаският куклен театър играе представления всеки ден. Организатори на събитията са Държавен куклен театър-Бургас в партньорство с Общината.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град