За родители

Начало | За родители | С децата на Нова година? Пак може да стане весело парти!

С децата на Нова година? Пак може да стане весело парти!

Аз детето | 2021-12-29

С децата на Нова година? Пак може да стане весело парти!

Търсите баби и дядовци у които децата да преспят, но всички са заети или просто не им се иска точно сега, а щурото парти до зори, което планирате, се оказва само план без изпълнение... Това означава, че ви очаква новогодишна нощ с децата. Това понякога си е наистина трудна задача, дори и когато си оставате у дома. Особено тогава! Искате всички да се забавлявате без проблеми, но много често сръдните, мрънкането и белите изместват веселото настроение. Това обаче не бива да се случва нито на вас, нито на хлапетата. Никой не иска да развали новогодишната си нощ, затова ви предлагаме няколко полезни идеи за весело новогодишно парти с децата.

Ако хлапетата са прекалено малки и със сигурност няма да издържат до полунощ, защо не посрещнете новата година заедно с тях по-рано. В 7 или 8 вечерта, със сигурност все някъде по това време новата година вече е дошла. Кой пък е казал, че трябва да празнуваме точно в полунощ. После можете да сложите децата да си легнат, а вие да вдигнете тиха наздравица в 00 часа, а ако пък децата се събудят заради фойерверките навън, да се насладите заедно с тях. Със сигурност няма да мрънкат чак толкова много след като са поспали.

Направете голяма сребърна пинята от хартия – такава, която да имитира защо не и голямата топка, която се спуска всяка година по традиция в Ню Йорк. С балон и папиемаше ще стане доста лесно. Напълнете я с всякакви блестящи хартийки и части от гирлянди. Включете и децата в направата. Така не само вечерта, а през целия 31 декември ще се забавляват и определено ще харесат Нова година.

Не обичате гърмежите и пиратките, но децата неспирно мрънкат, че искат тази година и те да създадат малко шум. Възможно е и без да се гърми и пак ще им хареса. Навийте всички будилници да звънят в полунощ (или по-рано, ако ще празнувате идването на новата година по-рано). Когато алармите започнат да звънят, чукайте тенджери и тигани, надуйте свирки и каквото още шумно можете да намерите, докато прегръщате, целувате и желаете на всички от семейството щастлива година. Ето, че сте дори по-шумни и весели от досадните пиратки навън.

Вместо да си правите наздравици с шампанско и така децата да се чувстват изолирани, защо не хапнете малко сладолед или не се почерпите с по-специално украсен или приготвен топъл шоколад. Така децата ще се чувстват част от наздравицата, а и на вас също ще ви хареса. Шампанското не е по-специално от хубавата почерпка с цялото семейство, нали?

Няколко дни преди идването на 31 декември кажете на децата да направят албум, да напишат писмо или табло с най-хубавите им спомени от годината. После малко преди настъпването на новата година да ви го покажат и заедно да си припомните хубавите моменти. Сигурни сме, че това ще е по-забавно от всеки друг новогодишен купон на който сте били.

Ако все пак искате да се забавлявате и с възрастни, направете палатка от одеяла на децата в другата стая, вътре поставете възглавници, които няма да съжалявате ако се окажат с петна, осигурете лакомства и сокове или пък детско шампанско. Кажете на децата, че това ще е тяхната специална стая за празнуване, а вие ще си имате вашата. Така ще можете и да наблюдавате децата и да се забавлявате с останалите възрастни. Пък и ако на хлапетата им се доспи – могат директно да си легнат.

Организирайте парти с шапки, където всички трябва да носят щури шапки, за да са част от новогодишния купон.

Ако все пак искате да се забавлявате навън с възрастни и имате достатъчно средства, можете да наемете бавачка. А ако децата са против това и искат да участват ги уверете, че на следващия ден ще празнувате Нова година с тях. Специална празнична закуска или обяд с цялото семейство и игри – ще се хареса на всички.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град