новини детски

Начало | новини детски | Със слънчеви цветове и удобства регионалната библиотека в Добрич посреща своите малки читатели

Със слънчеви цветове и удобства регионалната библиотека в Добрич посреща своите малки читатели

Аз детето | 2017-11-22

Със слънчеви цветове и удобства регионалната библиотека в Добрич посреща своите малки читатели

Регионална библиотека „Дора Габе“ обнови интериора на сектор работа с деца. Слънчеви цветове, цветни стелажи и меки форми за четене в залата за обслужване и „Стаята на приказките“ ще радват децата до 14 г. Голяма част от мебелите са нови, а „Стаята на приказките“ е изцяло подновена, желано място за четения, беседи, драматизации, литературни утра. Обновена е и детската читалня за малчуганите, които предпочитат да ползват литература в сектора.

Промяната е част от мисията на библиотеката да формира положително отношение към четенето при децата от най-ранна възраст и да ги приучи да посещават библиотеката. Създавайки приятна, спокойна и стимулираща атмосфера, културната институция насърчава децата да се вълнуват от знанието и художествените произведения, да откриват същността на посланията, заложени в книгите. Фондът на сектор Работа с деца непрекъснато се обогатява с нова литература, както художествена, така и от различни отрасли на знанието.

За малките потребители библиотеката комплектува красиво илюстрирани издания от световната класическа съкровищница, панорамни и триизмерни книги, книги с 3D очила, книги с прозорчета и въртележки, книги със светещи и пеещи страници. Децата сами участват в подбора на литература за закупуване, като правят своите предложения в специална кутия „Искам да прочета“. Паралелно с предоставянето на библиотечни документи за дома и в читалнята, сектор Работа с деца провежда целогодишно културни и образователни инициативи с цел ограмотяване, насърчаване на четенето, възпитаване любов към книгата и четенето по библиотечни програми „Детство мое“ и „Различията ни обединяват“, а Летен детски клуб „Играй и учи“ събира деца от Добрич и гости на града, на възраст от 6 до 14 г. през лятната ваканция.

Снимки: Регионалната библиотека в Добрич



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град