зоокът

Начало | зоокът | Шофьор даде път на патица и нейните малки да пресекат натоварен столичен булевард

Шофьор даде път на патица и нейните малки да пресекат натоварен столичен булевард

Аз детето | 2020-05-12

Шофьор даде път на патица и нейните малки да пресекат натоварен столичен булевард

Колко често пресичате на пешеходна пътека без светофар? Сигурно всеки ден и не ви се струва чак толкова страшно? Но какво ще кажете ако бяхте патица с малките си и въобще не знаете правилата за движение... Ето защо е важно да сме добри с животните. Те не знаят и не могат да спазват нашите правила, защото просто не ги знаят и живеят по съвсем други. И докато те не ги знаят, то ние можем да ги пазим и постъпката ни всъщност ще е доста благородна. Точно като на шофьор от натоварен булевард в София.

Той почти спря колата си насред платното, за да минат патица и нейните малки. Кадър от срещата му с пернатите „столичани“ бе публикуван в социалната мрежа. Тя се състоя в локалното платно на бул. „Иван Гешов“, веднага след кръстовището с бул. „Цар Борис III“. Добрата постъпка отприщи вълна от коментари в интернет, повечето позитивни. Доста от хората се питаха къде ли живеят тези патета, след като по булеварда няма водоем. Има едни патици в езерцето в Южния парк, но дали са същите, не ставало ясно.

Притеснени граждани обясниха, че безопасното пресичане на платното не спасява пернатите от последващи опасни ситуации. Трябвало е на момента да бъдат заловени и пуснати на безопасно място. Намериха се и столичани, които веднага съобщиха за случая на организации, занимаващи се със защитата на дивите животни. Те са обещали да проучат откъде е майката с малките и да им сложат пръстени, за да ги следят и да могат да им осигурят безопасно място за живеене. Но ето защо трябва да бъдем по-добри. Ако този шофьор не беше спрял... сещате се. А вижте в краткото клипче каква сладка гледка са майката с малките ѝ!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град