приказки от деца

Начало | приказки от деца | Случката преди Коледа

Случката преди Коледа

Георгия Щуркова | 2019-12-20

Случката преди Коледа

Имало едно време момче на име Бари. Той си имал две сестри близначки, които наричал „Сестринска задруга“ или накратко „СЗ“. Тъй като наближавала Коледа, Бари винаги подарявал подаръци на двете си сестри. Тази година той пак щял да подари подаръци на сестрите си, но нямал никакви идеи. Затова решил да се поразходи из града, но въпреки това идеите му все още не идвали. Бари заплакал, защото знаел, че сестрите му много харесват Коледа и ще бъдат много разочаровани, като разберат, че нямат подаръци от големия си брат. Бари бил отчаян, но знаел, че по Коледа се случват чудеса.

Изведнъж се случило нещо странно в града. Пред него се появил един магазин от нищото, а останалите хора нищо не забелязали. Най-после Бари се осмелил да влезе в магазинчето, но било много тъмно. Изведнъж вратите се заключили, лампите светнали и пред него се появил един старец. Бари го погледнал в очите и почувствал страх и ужас. Старецът застанал пред една врата и я отворил. Тогава той казал на Бари да влезе през тази врата. Бари изпълнил желанието му. Когато минал през вратата, той попаднал в света на Коледа. В този момент старецът му казал, че това е Коледният дух и че тук ще открие подаръци за сестрите си. Но Бари се огледал наоколо и никъде нямало подаръци.

Старецът го видял да се оглежда странно, затова му обяснил, че най-големият подарък за сестрите му се крие в онази къщурка пред него. Бари влязъл там и видял, че има само снимки на семейства, празнуващи Коледа. Той го попитал какво е това и старецът му казал, че най-големият подарък за едно дете по Коледа е семейството. След това старецът го попитал дали знае къде ще е сега, ако няма семейство. В този момент Бари се зачудил и му отговорил, че никой от тях нямало да е тук. Старецът се съгласил с него и го изпратил обратно в дома му. Бари си легнал, мислейки за странната случка преди Коледа.

Когато се събудил на другия ден, той отишъл на училище. Там приятелите му го попитали дали вече знаел какво ще подари на сестрите си, а Бари им казал, че най-важното за едно дете е семейството. Те го помислили за странен, но Бари не им обърнал внимание. Когато свършил денят в училище, те се сбогували, тъй като им предстояла зимна ваканция. Когато Бари се върнал вкъщи, неговите родители му казали, че трябва да заминат за Лас Вегас по работа, а той да гледа сестрите си. Бари ги погледнал с тъга, но все пак се съгласил.

Дошъл денят точно преди Бъдни вечер и родителите на момчето заминали. Сестрите на Бари много плакали и си пожелали за Коледа родителите им да се върнат и отново семейството да се събере. Тогава Бари наистина осъзнал, че старецът е бил прав. Ето защо го повикал при него веднага. Старецът го попитал защо го вика и той му разказал, че иска родителите му отново да се върнат. И още не изрекъл тези думи родителите му застанали пред него, като по чудо, изневиделица. Сестрите на Бари били толкова щастливи от случилото се, защото най-хубавият подарък за тях било щастието да бъдат всички заедно на този ден като едно истинско семейство. А какво по-хубаво от това?

Участва в конкурса „Моите любими книжни герои в една история“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град