конкурси

Начало | конкурси | Смешен конкурс

Смешен конкурс

Аз детето | 2016-03-23

Смешен конкурс

Конкурсът приключи! Сърдечни благодарности на всички малки творци, които се включиха. Стихчетата ви са повече от прекрасни и забавни, всеки, който ги прочете ще се засмее гарантираме. И дори да не получите материална награда, знайте, че най-голямата награда е усмивката, която ще се появи на нечие лице заради вас и ще разведри деня на човека, прочел историите и стихчетата ви.

Книга от поредицата "Скъпо тъпо дневниче" предоставени от издателство "Хермес" получават: Ивелина Мушева и Милена Тодорова. А "Изключително гнусни рецепти и други вкусни удоволствия“, печелят Антон Андонов и Радина Петрова. Допълнителна награда получава Елица Ганева. 

Молим всички, които видяха името си да ни изпратят трите си имена, точен адрес, заедно с пощенски код и телефон за връзка на info@az-deteto.com, за да можем да им изпратим наградите.

* * *

Знаете ли, че има един универсален начин хора от противоположните краища на света да се разберат, без да говорят езика на другия. Каквото и да си мислите, това в случая не е верният отговор. Ние говорим за смеха. Точно така – смехът също е форма на комуникация, която е всепризната и всъщност е доста важна част от човешкото общуване. Смята се, че смехът е възникнал доста преди хората да са можели да говорят, той всъщност ни е вродена черта – ние можем да се смеем още с раждането. Всички сме попадали на онези забавни клипчета, в които сладки бебета се смеят и е доста заразно. Усмихваме се почти от самото си раждане, започваме да се смеем скоро след това, и ще се смеем до края на живота си. Какъвто и да е нашият смях, той ни прави по-здрави, по-бодри и издръжливи. Ненапразно казват, че смехът удължава живота. Освен това е доказано, че децата се смеят по 150 пъти на ден от сутрин до вечер, на всичко и на нищо. Те умеят най-искрено и пълноценно да се радват на живота. Казваме ви всичко това, защото е време за нашия нов конкурс, който този път ще е на тема смях!

Ако трябва да сме честни, идеята за него ни даде нашата приятелка, която често пише с псевдонима The Mims. Тя ни предложи интересната идея да направим конкурс за смешни стихчета. Така че това и решихме, а и сезонът също е подходящ – пролетта е време за смях и весели моменти, някак си просто предразполага към тях. Така че сложете си усмивката и веселото настроение, което знаем, че имате и измислете някакво забавно стихче, няма значение за какво е – може да са просто забавни рими или пък за животно, което прави нещо забавно или дори да разкажете ваша забавна случка. А можете да напишете и забавен разказ, защото знаем, че поезията не на всеки се отдава.

Очакваме вашите разкази и стихотворения до 27-април на познатия ви имейл
info@az-deteto.com
Молим ви да не забравяте към тях да напишете и своите име, презиме, фамилия и навършени години. Всеки може да изпрати едно стихотворение и/или едно разказче. За вас сме подготвили и забавни награди – двама от вас ще получат най-новата част от готината поредица „Скъпо тъпо дневниче“ от издателство „Хермес“, а още двама „Изключително гнусни рецепти и други вкусни удоволствия“ на Роалд Дал, както и грамота!

Очакваме ви!

Послепис: Получихме още много интересни идеи за конкурси, така че не се притеснявайте, доста от тях ще осъществим, просто чакаме подходящия момент и награди!

В конкурса участват:
Кристина Стефчева, 13 г.
Мария Бончева, 13 г. 
Марина Йотова, 11 г. 
Ивелина Добрева, 9 г.
Теодора Римова, 14 г.
Симона Мешева, 9 г. 
Габриела Скачкова, 10 г.
Блажи Стоева, 9 г.
Виктория Игнатова, 12 г. 
Благовеста Тодорова, 12 г. 
Радина Петрова, 10 г. 
Радина Пасева, 14 г. 
Нанси Лазарова, 10 г. 
Диляра Илиазова, 6 г. 
Милена Тодорова, 9 г. 
Ивелина Мушева, 9 г. 
Антон Андонов, 9 г.
Елица Ганева, 12 г.
Лора Маврова, 10 г.
Кирил Балдев, 14 г.
Ясмин Душева, 10 г.
Павелка Стефанова, 14 г.
Михаела Димитрова, 12 г.
Маринела Василева, 12 г.
Кремена Ганева, 9 г. 



Коментари
33 коментара

мирела костадинова, 9 г.,

Публикувано на 23.03.2016

Може ли да си изпратя стихчето като коментар

От редакцията: По-добре би било по имейла, но ако ти е трудно, може.

square eyes , ,

Публикувано на 24.03.2016

На какъв принцип се избира победителя, кой е в журито и какви са критериите за нашите произведения?
От редакцията: Здравейте. Наградените в този конкурс ще бъдат определени от редакторите на сайта. Сайтът съществува вече повече от 10 години, и ние сме прочели много стихчета, разкази и коментари от деца. Награждаваме тези, които са се постарали, тези, които са написали нещо свое, оригинално, детско. Това са критериите.

Блажи Стоева, 9 г.,

Публикувано на 25.03.2016

Извинете но можели да го напиша като коментар?

От редакцията: Може.

Мария Бончева , ,

Публикувано на 26.03.2016

Извинете, може ли да попитам дали сте получили имейла, защото го изпратих а не ми излиза в папката "изпратени".

От редакцията: Здравей, получено е всичко. Много ти благодарим за участието и страхотно стихотворение. ;-)

Мария Бончева , ,

Публикувано на 27.03.2016

И аз благодаря! Радвам се че ви харесва!

Square Eyes , ,

Публикувано на 28.03.2016

Бих искал да дам идея за конкурс, ето я и нея: Може да е нещо, в което темата да е "Великден", но не в рисунките да има нещо като зайци или яйца, а да се изобразява историята на празника или как се празнува. С други думи да няма някакви предвестници на пролетта. Така децата ще могат да научат самата история на празника и същността му. Може категориите да са две: рисунки и литературни произведения. наградите може да са в зависимост от това, което са изпратили участниците. Например, за рисунките блок за рисуване акварелни моливи и дървени печати, а за литературата книгата "Хайди" или нещо подобно. Надявам се това да ви хареса!

От редакцията: Здравей, всъщност страшно много ни хареса, точно такъв ще е конкурсът за Великден тази година, много, много ти благодарим. Оригинална и чудесна идея!

Иви , ,

Публикувано на 28.03.2016

Получихте ли моето

От редакцията: Здравей, а би ли ни казала от кой имейл адрес си го изпратила? За да проверим.

Габриела Скачкова, 10 г.,

Публикувано на 29.03.2016

До редакцията: Извинете но аз изпратих стихче то си като коментар.Проблем ли ще е?

От редакцията: Здравей, няма никакъв проблем, радваме се, че участваш отново.

The Mims , ,

Публикувано на 29.03.2016

Много ви благодаря,че сте използвали идеята ми!Ако може,с радост ще участвам!

От редакцията: Разбира се, че може! И ние много ти благодарим за прекрасната идея, много ни хареса.

Габриела Скачкова, 10 г.,

Публикувано на 29.03.2016

До редакцията: Здравейте аз също имам идея за конкурс. Моята идея е нещо свързано с деня на лъжата.Нека състезание то да е на три категори.Първата да е рисунка,втората снимка,а третата филм.За рисунката наградите да са книги и моливи,за снимката и филмът-камера,фотоапарат или нещо свързано с фотографията. Надявам се да ви хареса!

От редакцията: Здравей, Габи. Благодарим ти, определено е интересна и няма как да не ни хареса.

The Mims , ,

Публикувано на 30.03.2016

До редакцията:Получихте ли имейла,който вчера ви изпратих?И ако сте:хареса ли ви?

От редакцията: Получихме го и интересно си го измислила. :-)

The Mims , ,

Публикувано на 30.03.2016

Между другото съм третото момиче и съм на 11 години.Забравих да го напиша в имейла.

Иви , ,

Публикувано на 30.03.2016

Моето стихче получихте ли го защото го пратих а не ме добавяте в участващите нали етрябва по абв поща

От редакцията: Сега го получихме, ще те добавим не се притеснявай, просто го правим така да се каже ръчно и понякога се забавяме. :-) Благодарим ти за участието.

Симона Мешева , Девет г.,

Публикувано на 30.03.2016

Добър ден !Пратих ви стихче като коментар.Искам да уточня има куплет където пише "понякога тя идва под душа"Имам предвид душ под който се къпем а не човешка душа.Поздрави и приятен ден!

От редакцията: Здравей! Благодарим за уточнението. Също така по въпроса ти за фотозагадката, за сега е само месечна. :-)

The Mims , ,

Публикувано на 30.03.2016

Знаете ли кой вече ще бъде победителя?Наистина бих искала да бъда една от спечелилите този конкурс,защото бих искала и аз да усетя каква е емоцията да спечелиш.Как се предават наградите?

От редакцията: Здравей, няма как да знаем, защото има още време докато свърши. ;-) Но искрено ти пожелаваме да имаш късмет. Наградите изпращаме по пощата или с куриер.

Иви,, , ,

Публикувано на 30.03.2016

Искам да ви разкажа за моята идея за конкурс катекорийте да са две .Първата е рисунка ама не каква да е тоест апликация на нещо невиждано например глава на петел и тяло на котка . А второто е да съчиним най нечуваната и фантастична история

От редакцията: Здравей, много, много ти благодарим за идеите. Чудесно предложение, записваме си го и ще го направим. :-) Много ти благодарим.

Калина Добрева Калевска, 12 г.,

Публикувано на 31.03.2016

Кога ще има нов конкурс?

От редакцията: Утре първи април и не се шегуваме. ;-)

Иви , ,

Публикувано на 31.03.2016

Какъв ще е конкурса

От редакцията: За Великден.

иви , ,

Публикувано на 01.04.2016

Кога ще пуснете конкурса?!

От редакцията: Около 16.

Кремена Ганева, 9 г.,

Публикувано на 02.04.2016

Здравейте! Ще може ли да участвам със стихотворение и със смешен разказ?

От редакцията: Разбира се може, заповядай! :-)

Кристиян Тончев, 8 г.,

Публикувано на 05.04.2016

Може ли да го напиша като коментар?

От редакцията: Може.

Ималена Петрова, 15 г.,

Публикувано на 05.04.2016

Хей,здравейте!Бих искала да ви подам една идея за конкурс..Направете нещо свързано с популярните тинейджърски серияли,като Shadowhunters,Teen Wolf,The Vampire Diaries,The 100 и още много други подобни..Ще бъде интересно на децата от 12-19 години,които следят някои от тези серияли :) Поздрави

От редакцията: Здравей, много ти благодарим за идеята. Ще я имаме предвид. ;-)

Радина , 1 г.,

Публикувано на 05.04.2016

Здравейте, изпратих стихотворението си за конкурса, но не виждам името си в листа с участващите.

От редакцията: Здравей, ще го добавим, не се притеснявай.

Симона мешева , ,

Публикувано на 07.04.2016

Пратих ви още едно стихче като коментар.Получихте ли го?

От редакцията: Получихме го. :-)

Black eyes , ,

Публикувано на 09.04.2016

Аз имам идея за конкурс.Ето я и нея конкурсът да е свързан с любим филм или сериял .Да има две категорий първата е да нарисуваме или разкажем за любима сцена от филм или любим епизод от сериал.Втората категория е вие да зададете филм и сетиял и с помоща на някои данни за филма и серияла да напишем разказ или да нарисуваме рисунка. Надявам се да има такъв конкурс.

От редакцията: Здравей, идеята ти е чудесна, ще се постараем да я осъществим. :-)

Симона Мешева , ,

Публикувано на 11.04.2016

Мога ли да ви изпратя и едно разказче или ще е прекалено?!?

От редакцията: Може, изпрати. :-)

Sisana_Pisana , ,

Публикувано на 14.04.2016

Може ли да не е стихче , а например смешна приказка?

От редакцията: Здравей, може написали сме стихче или приказка или разказ. Така че заповядай, ще се радваме да участваш.

Симона Мешева , ,

Публикувано на 17.04.2016

Ще публикувате ли и второто ми стихотворение?

От редакцията: Да, разбира се.

The Mims , ,

Публикувано на 20.04.2016

Кога ще се определят печелившите?

От редакцията: Здравей, срокът за участие е до 27-ми април, така че 3-4 дни след това ще има и печеливши.

The Mims , ,

Публикувано на 01.05.2016

Не е честно!Защо постоянно отлагате!От 27 чакам победителите ама никога няма да разберем кои са спечелите!Престанете вече!

От редакцията: Здравей, съжаляваме, но просто не се съобразихме с Великден, обещаваме на 3-ти сутрин ще ги има със сигурност, няма да отлагаме. Извиняваме се още веднъж, но просто се наложи. Но все пак не е хубаво така наистина, затова ще се постараем и утре да ги има.

ivi , ,

Публикувано на 04.05.2016

Хайде де обявете победителя ввче

От редакцията: Обявени са, най-отгоре точно тук.

ivi , ,

Публикувано на 04.05.2016

O тогава съжалявам не съм видяла

От редакцията: Няма за какво, за това сме тук, да отговаряме. :-)

Наталия Петкова, дете г.,

Публикувано на 19.05.2016

СЪГЛАСНА СЪМ

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град