конкурси

Начало | конкурси | Страхо-о-овит конкурс! Достатъчно смели ли сте, за да участвате?

Страхо-о-овит конкурс! Достатъчно смели ли сте, за да участвате?

Аз детето | 2016-10-21

Страхо-о-овит конкурс! Достатъчно смели ли сте, за да участвате?

Конкурсът приключи. Благодарим на всички, които участваха. Всички произведения бяха чудесни, някои страшно мили и забавни, а други страшно... страшни. Даже трябваше да ги четем в най-светлата част на деня, за да можем да ги прочетем до края. Трябва да ви кажем, че всички се справихте чудесно и дори и сега да не получите наглади от точно този конкурс не бива да се разстройвате. Трябва да знаете, че със сигурност ви очакват много повече и по-хубави награди, защото имате нещо, което малко хора имат, талант за писане. :-) Така че един ден дори няма да се сетите, че не сте спечелили точно от този конкурс.

И така, награди от нас получават: Василена Северинова, Кирил Димов и Ивайло Карапейков.

Поощрителни награди отиват и за: Виктория Кьосева и Виктория Тодорова и Денис Спасов. 

Молим всички, които видяха името си да ни изпратят трите си имена, точен адрес, заедно с пощенски код и телефон за връзка на info@az-deteto.com, за да можем да им изпратим наградите.

А всички очакваме и в новите ни конкурси. Сигурни сме, че и вие ще получите награда и то скоро. 

* * *

Някога виждали ли сте призрак? А обичате ли да гледате леко страшнички филми или предпочитате да си легнете и да спите на светната лампа? Имате ли смелостта да се запознаете с чудовищата под леглото или предпочитате те да си седят там долу, а вие горе и никога, ама никога да не се срещате? А вярвате ли в съществуването на чудовищата? За всички вас, малки безстрашни приятели, сме подготвили този нов и интересен конкурс. Той естествено е част от наближаващия Хелоуин, който за повечето от нас е просто още един повод да се съберем и да си прекараме весело, но най-вече е по повод чисто новите две книжки от поредицата “Goosеbumps“, които излязоха буквално преди дни. Чували сте за поредицата, нали?

Неин автор е Р. Л. Стайн и от 1992 година, когато излиза за пръв път от печат досега, тя е накарала повече от 350 милиона деца по света да седят на дивана едновременно леко изплашени и много развълнувани и да четат с удоволствие какво става със страховития дух от старата къща, дали морското чудовище ще излезе отново някога на повърхността и как точно куклата е оживяла.. Бр-р-р страшничко. Затова ви предупредихме, този конкурс е за най-смелите от вас. Сигурни сме, че повечето сте такива, така че се надяваме да не ви стреснем много и да участвате в него.

А как да участвате? Много просто – представете си, че вие сте Р. Л. Стайн и имате за задача от вашия издател да напишете нов вълнуващ и страшен разказ, приказка, стихотворение – каквото решите. Можете да включите всичко, вашето въображение е и вашата граница. Може да е смешен със плашещи герои – например призрак, който обича да прави смешни номера на хората. Може да е просто страшен – може да е за извънземни, вещици или просто призрачна къща, в която в действителност няма нищо толкова страшно, но децата се страхуват от нея и сами си измислят историите. Има толкова неща...

След това просто ни изпратете вашето произведение на имейл info@az-deteto.com до 16-ти ноември. Като към него не забравяте да напишете и вашите име, фамилия и навършени години. За трите най-интересни разказа сме приготвили и страховити награди – чисто новите книжки на Р. Л. Стайн, както и грамоти!

Молим, имайте предвид, че е важно да напишете точно на колко години сте, защото наградените ще бъдат разделени на три възрастови групи: от 5 до 8, от 10 до 13 и от 13 до 16 години.

Очакваме ви с вълнение!

Своите произведения вече изпратиха:
Ивелина Велева, 10 г.
Виктория Тодорова, 10 г. 
Атанас Гальов, 11 г. 
Никола Богданов, 8 г. 
Емил Емилов, 8 г. 
Кирил Димов, 11 г. 
Виктория Кьосева, 12 г. 
Валенския Давидкова, 14 г.
Ивайло Карапейков, 13 г. 
Василена Северинова, 8 г. 
Нанси Лазарова, 11 г. 
Албена Митрева, 10 г. 
Иванна Иванова, 12 г. 
Адам Амр, 5 г.
Джазмина Амр, 6 г. 
Стиряна Банкова, 10 г. 
Денис Спасов, 13 г.
Симона Маринова, 13 г. 
Мирела Коларова, 16 г. 
Мария Георгиева, 10 г. 



Коментари
45 коментара

Ивелина Велева, 10 г.,

Публикувано на 23.10.2016

получих те ли разказа ми

От редакцията: Да, получихме го. Много си бърза. ;-)

Мария Георгиева, 10 г.,

Публикувано на 23.10.2016

Добра идея за конкурс ще се включа

Станислава Попова, 8 г.,

Публикувано на 24.10.2016

*трябва да направим разказ

От редакцията: Да, или стихотворение, ако ви харесва повeче. :-)

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 25.10.2016

Получхте ли моя разказ?

От редакцията: Да, ей сега го получихме.

Денис Спасов , 13 г.,

Публикувано на 25.10.2016

Повече от страхотен конкурс участвам ако може

От редакцията: Разбира се, че може. Очакваме те и се радваме, че ти харесва идеята ни. :-)

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 25.10.2016

А ако съм измислила и друг разказ може ли и него да пратя или трябва само един?

От редакцията: Щом си измислила, прати ни и него. ;-) Може да се участва с до два.

Square Eyes , 12 г.,

Публикувано на 26.10.2016

Защо не направите конкурс за народните будители, вместо да правите такъв за Хелоуин. Сигурно в най-скоро време ще започне да се празнува този празник като български. Защо тази американска глупост се тачи толкова? Лошото, е че така се губят ценностите на българската култура. Хем пишете колко сте горди с българчетата, които спечелили нещо, хем пишете за празник, който казва на децата да бъдат лоши, да правят *** и да гледат филми като "то", "Аннабел" и др. Нима това ви харесва? И после всички се чудят защо има толкова агресия в училище. На всичкото отгоре вие наливате масло в огъня... Защо? Нима ви харесва?

От редакцията: Благодарим за този коментар, но заместихме няколко думи със звездички, надяваме се на вашето разбиране за това. И не, на нас не ни харесват зловещите неща, свързани с вярванията на хората, независимо дали са от дълбока древност или супермодерни. Така или иначе обаче, специално Хелоуин, както и филмите и книгите с вещици и вампири, най-тържествено шестват навсякъде. Затова ние предлагаме на децата да погледнат по друг начин на всичко това, без зловещини и разни други подобни, каквито заместихме със звездичките. Но пак благодарим за коментара, защото е хубаво да се намират деца, а най-вече възрастни, понеже децата се учат от възрастните, които да изкажат мнението си, което ние уважаваме и подкрепяме. Надяваме се, че ще оцените отговора ни и това, че публикувахме коментара ви, което едва ли щеше да се случи на друг сайт.

Елина , 11 г.,

Публикувано на 27.10.2016

Кога ще бъде следващия конкурс?

От редакцията: До 2-3 дни.

Александра Русинова, 7 г.,

Публикувано на 27.10.2016

някой да ми каже как да се регисрирам в info@az-deteto.com

От редакцията: Здравей, Александра. Това не е адрес за регистрация, а нашият имейл, така че няма как да се регистриращ. Можеш обаче да си направиш своя поща, като отидеш на Mail.az-deteto.bg и от там да ни изпратиш писмо. Ако пък се затрудняваш просто можеш да ни пишеш тук в коментарите каквото решиш, както и да изпратиш своето произведение.

Атанас Иванов, 10 г.,

Публикувано на 28.10.2016

Ще участвам

Square Eyes , ,

Публикувано на 28.10.2016

Все пак не ми отговорихте защо не акцентирате върху Деня на народните будители. Миналата година отново нямаше нищо за тях, а новото поколение все повече забравя и изобщо не разбира тяхното дело.

От редакцията: Ще акцентираме на Деня на народните будители на 1 ноември, а и след това. Всяка година, както почти всички сайтове, вестници и телевизии, така и Az-deteto.bg не е пропускало да акцентира на този ден. Az-deteto.bg освен това много често по достъпен и ненатраплив начин напомня за това колко е важно да се знае историята, да се разбира какво е културна идентичност, образование, какви примери е добре да се следват и т. н. Народен будител според нас е всеки, който се стреми към знание, който търси истината, който уважава културата. Напълно е възможно дори и точно маскарадът покрай Хелоуин да се използва, за да изплашим лошите духове, които пречат на хората да бъдат будни, да се интересуват, да знаят, да разбират и да бъдат добри. А ето и малко връзки (линкове):
http://az-deteto.bg/buditeli-narodni/9868/view.html
http://az-deteto.bg/buditeli/366/view.html
http://www.az-deteto.bg/balgariyo-mila------------------------------------------/view.html?p=view&pg=balgariyo-mila
http://az-deteto.bg/vazhnite-neshta/cat.html
http://az-deteto.bg/balgariya/cat.html

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 28.10.2016

А какъв ще бъде следващия конкурс?

От редакцията: Все още го обмисляме, затова не можем да кажем съвсем точно, но скоро ще го видиш. :-)

Фен на Мади , ,

Публикувано на 28.10.2016

Видях, че сте написали на едно момиче, че до 2-3 дни ще има нов конкурс. Но се питам, какъв ще е скорушния конкурс?

От редакцията: Когато го обявим, ще разберете. :-)

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 29.10.2016

Добре.Задължително ще участвам и в него!

Онур Мерал, 9 г.,

Публикувано на 29.10.2016

задължително ли е да има разказ или стихотворение?А само рисунката?

От редакцията: Здравей, този конкурс е за разказ или стихотворение, така че трябва да има. Скоро ще пуснем и за рисунка пак. :-)

Oнур Мерал, 9 г.,

Публикувано на 30.10.2016

аха отзад на листа ли трябва да е разказа?

От редакцията: Може и на листа, а можеш и просто да ни го изпратиш като текстов файл или в самото писмо, написан на компютър, както ти е по-удобно.

Александра Венелинова, 12 г.,

Публикувано на 31.10.2016

кога бъде награждаването

От редакцията: За съжаление нямаме официално награждаване за доста от конкурсите. Но изпращаме наградите по пощата или с куриер. А самото обявяване на наградените ще стане около 3-4 дни след края на срока за участие в конкурса, тук на същата страница.

А Венелинова, 12 г.,

Публикувано на 31.10.2016

получихте ли разказа ми

От редакцията: За съжаление не сме, надяваме се, че ще ни го изпратиш пак, може и тук като коментар.

Александра , ,

Публикувано на 31.10.2016

Получихте ли разказ с заглавие тайнствената картина

От редакцията: Здравей, проверихме и за съжаление не сме, молим да го изпратиш пак или в краен случай може и от тук като коментар.

Александра Венелинова, ,

Публикувано на 31.10.2016

Сега вече поучихте ли разказа

От редакцията: Сега вече го получихме благодарим ти. :-)

Иванна Иванова , 12 г.,

Публикувано на 01.11.2016

Получихте ли разказа ми?Със заглавие Тринайстата година?

От редакцията: Сега вече го получихме, благодарим ти.

Вики Кьосева, 12 г.,

Публикувано на 01.11.2016

Получихте ли разказ с заглавие - въображението на котаракът Блеки

От редакцията: Да, получихме го.

Вики Кьосева , 12 г.,

Публикувано на 02.11.2016

защо не сте ми написали името тогава до тези които са изпратили?

От редакцията: Ще го напишем, спокойно.

Стояна Гуглева, 9 г.,

Публикувано на 03.11.2016

Как мога да участвам в конкурса?

От редакцията: Изпращаш ни произведението си на имейл info@az-deteto.bg, но ако се затрудняваш можеш да го изпратиш и от формата ни за контакт, най-отдолу на страницата има линк или от тук като коментар.

Стояна Гуглева, 9 г.,

Публикувано на 03.11.2016

Може ли да го напиша на компютър? А може ли да са 2 - приказка и стихотворение?

От редакцията: Може разбира се, това е нашата идея. Щом си се вдъхновила може и две. :-)

Никол , ,

Публикувано на 03.11.2016

Моля направете конкурс за Тролчетата и ни подарете истински тролчета

Gabi , ,

Публикувано на 04.11.2016

Кога ще има нов конкурс?

От редакцията: В неделя или понеделник, вече е почти готов. :-)

ВИКИ , ,

Публикувано на 04.11.2016

КАК ДА ИЗПРАТЯ РАЗКАЗА СИ

От редакцията:Изпращаш ни произведението си на имейл info@az-deteto.bg, но ако се затрудняваш можеш да го изпратиш и от формата ни за контакт, най-отдолу на страницата има линк или от тук като коментар.

Читател , ,

Публикувано на 06.11.2016

Какво става когато станем първи в Мемори играта с Елена?

От редакцията: За момента, просто трябва да се радвате, че сте първи и че сте най-добрия. :-)

Иванна Иванова , 12 г.,

Публикувано на 10.11.2016

Защо не сте ми написали името до тези, които участват!

От редакцията: Ще те добавим, не се тревожи. Щом си го изпратила и сме го получили, значи вече участваш.

Мария Георгиева, 10 г.,

Публикувано на 11.11.2016

Извинете , но имам въпрос относно друг конкурс . Включих се в ,, Драконов конкурс за смелчаци ". И спечелих , но наградата ми още не е пристигнала . А конкурсът приключи някъде на 31 октомври . Пак се извинявам мнго , но се притеснявам .

От редакцията: Здравей, Мария. Благодарим, че ни пишеш. Няма за какво да се извиняваш изобщо. :-) Изпратихме наградата ти преди известно време, но в събота (12-ти ноември) от пощата ни я върнаха с обяснението, че на този адрес нямало такъв човек. Затова много молим да ни напишеш пак адреса си и още в понеделник сутрин отиваме да я изпратим. Не казваме, че ти се сгрешила, убедени сме, че не си. Може би от пощата са объркали нещо при писането или пък ние, случва се. Извиняваме се за цялото чакане, разбираме колко е неприятно това, затова молим да ни напишеш пак адреса си и ще я изпратим. Този път няма как да не я получиш вече.

Мария Георгиева, 10 г.,

Публикувано на 13.11.2016

Може ли освен разказ да изпратя и рисунка.

От редакцията: Разбира се, щом искаш естествено, че може. За нас ще е интересно да я видим. :-)

Денис Спасов , ,

Публикувано на 13.11.2016

Ехо кога ще ми пуснете това

От редакцията: Понеделник вечерта или вторник ще е пуснат. :-)

Денис Спасов , ,

Публикувано на 14.11.2016

Добре ама сега днес тази вечернтака ли

От редакцията: Или тази вечер или утре сутрин.

Денис Спасов , ,

Публикувано на 15.11.2016

Кога ще ми го.пуснете и двете

От редакцията: До края на днешния ден ще пуснем всички, които все още не сме.

Вики Кьосева, 12 г.,

Публикувано на 19.11.2016

кога ще пристигне наградата ми?

От редакцията: Здравей, седмицата от 21 до 26 ноември ще е със сигурност, но точно кой ден не можем да ти кажем, защото зависи от Български пощи.

Денис Спасов , ,

Публикувано на 20.11.2016

Кога ще мибпристигне наградата

От редакцията: Здравей, тази седмица, която започва от утре ще е със сигурност, но точно в кой ден не можем да ти кажем, защото зависи от Български пощи.

Денис Спасов , ,

Публикувано на 24.11.2016

Кога ще доидат наградите

От редакцията: Здравей, Денис. По-късно ще проверим докъде е стигнала твоята и ще ти кажем. :-)

Денис Спасов , ,

Публикувано на 25.11.2016

А те ше ми ср обадат ли когато доидат е Елин Пелин

От редакцията: Би трябвало или ще ти оставят бележка, на която да пише откъде да вземеш наградата си, което ще е най-близката до теб поща. :-)

Вики Кьосева, 12 г.,

Публикувано на 26.11.2016

Наградата ми още не е пристигнала? Днес е 26????

От редакцията: Здравей, останалите вече ги получиха, така че ще проверим. Благодарим, че ни писа и съжаляваме за чакането, наистина е много.

Вики Кьосева, 12 г.,

Публикувано на 26.11.2016

Как точно ще пристигне наградата по моята пощенска кутия или трябва да си я вцзема от пощата

От редакцията: Здравей, за съжаление макар като ги изпращаме винаги да питаме, се оказва, че е различно и зависи от човека, който доставя пратките. Но ако не ти я донесат лично, трябва да ти оставят бележка, че има пратка за теб и кога и откъде можеш да си я вземеш. Ако продължава да се бави още 3 дни молим да ни пишеш отново. Извиняваме се за забавянето, знаем, че е прекалено и че всеки ще изгуби търпение.

Вики Кьосева, 12 г.,

Публикувано на 28.11.2016

Днес е понеделник наградата не е дошла какво да правя

От редакцията: Достатъчно е, че ни писа. Ние ще проверим сега какво става и ще се свържем с теб пак. Много съжаляваме, че така се получава. Другите вече получиха наградите си, но не се притеснявай, ще я получиш и ти, щом си си я заслужила.

Вики Кьосева, 12 г.,

Публикувано на 28.11.2016

Благодаря много. Ще очаквам отговор само да питам тук ли ще пишете отново като разберете какво става или на abv поща?

От редакцията: На пощата ще е по-добре, така че ако не те затруднява ще ти пишем там. :-)

Вики Кьосева, 12 г.,

Публикувано на 28.11.2016

Да ще е по удобно по abv

Вики Кьосева, 12 г.,

Публикувано на 29.11.2016

Получих си наградата. Много благодаря. Страхотна е !!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град