За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | Уважавайте преподавателите си, защото...

Уважавайте преподавателите си, защото...

Аз детето | 2020-09-09

Уважавайте преподавателите си, защото...

Навярно невинаги ставате с радост сутрин, за да отидете на училище. Със сигурност не всеки ден ви харесва да седите и да слушате внимателно уроците, както и да пишете десетки домашни работи, които отнемат от ценното ви за забавления време. И когато изпълните всичко това въпреки нежеланието си, изведнъж учителят ви критикува, че не сте решили задачата правилно или пък ви прави забележка, когато според вас не правите нищо лошо. Това определено може да е доста неприятно и дори обидно. Да не говорим пък, че се случва да не искате да слушате урока, особено когато искате да обсъдите със съучениците си най-новата игра или филм!

Всичко това се случва на всеки ученик и то във всяко кътче на света. Въпреки това има едно основно правило, което всяко дете трябва да изпълнява и то е да уважава преподавателите си. Те могат да ви бъдат и приятели, и добри съветници и да ви дадат толкова много знания за света, но ако ги слушате и уважавате. Искате ли например да станете космонавт или програмист? Е, за да направите това трябва да знаете много неща, а тези неща можете да научите именно благодарение на учителите си. Ако прочетете някое интервю с астронавти ще видите, че те винаги споменават преподавателите си с добро и говорят за тях с обич и уважение. Това е така, защото именно те, наред с родителите, са тези, които са им дали начален тласък към звездите и сбъдването на мечтите.

Освен това трябва да знаете, че да си учител не е никак лесно. Те самите също най-вероятно биха искали да се забавляват по цял ден, но приемат твърде отговорно това да ви научат за нещата от света. Понякога може и да изглеждат строги, но това е, защото така е необходимо. Пък и само си представете: когато сте в училище отговаряте единствено за себе си и действията си. Докато вашите учители трябва да отговарят за всички деца в училище и каквото и да се случи с някой от съучениците ви – те носят цялата отговорност. Това определено е достойно за уважение, нали?

При това допускате ли, че учителите също имат домашни? О, да определено, не само вие сте тези, които имат да решават задачи. Преподавателите ви имат да подготвят уроците за другия ден, да проверяват десетки контролни и да измислят още толкова тестове. Даже смело можем да твърдим, че техните домашни са много повече от вашите! Това също заслужава уважение, защото те вършат тези дейности и често пренебрегват семействата си и времето си за почивка заради вас! И накрая си представете, че вместо да реализира плана си за урока, учителят губи ценно време в това да ви накара да му обърнете внимание. Той всъщност вече знае каквото трябва и е тук, за да помогне на вас! И се старае да го направи с всички сили, на които е способен. Това определено трябва да се уважава.

И не на последно място помнете, че преподавателят също е нечия майка или нечий баща. Как бихте се почувствали ако разберете, че работата на вашите родители не е ценена и че никой не признава труда им... Така че помислете поне за няколко секунди преди да говорите в час или да мърморите срещу учителите си. Те са тук, за да ви помогнат, а време за приказки и забавления винаги се намира!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град