важните неща

Начало | важните неща | Вафли, чипс... Заменете ги с тези топ 10 на най-вкусните и полезни храни

Вафли, чипс... Заменете ги с тези топ 10 на най-вкусните и полезни храни

Аз детето | 2020-01-22

Вафли, чипс... Заменете ги с тези топ 10 на най-вкусните и полезни храни

Всеки от нас обича междинните хранения или да похапва нещо, докато е пред телевизора или гледа филм. Шоколад, чипс, снакс и пуканки са най-честите неща, които хапваме, когато не хапваме наистина. Друг път просто бързаме и нямаме време за вкусна и здравословна закуска или обяд. Знаете ли, че това обаче не е никакво извинение. В природата съществуват много вкусни, бързи и същевременно с това полезни храни, които можем да заменим с изброените от нас. Вярно, че нищо не може да замени вкуса на вафла с шоколад и че след това нещо по-здравословно може да ви се струва безвкусно, но трябва да ви кажем, че въобще не е така. Стига да избереш правилните храни или правилните хрупки, както ние обичаме да ги наричаме. Така че сега ще ви предлагаме топ 10 на най-вкусните неща, които могат да заменят всеки чипс и всяка вафла и то много успешно.

No. 10: Слънчогледови семена

Независимо дали решите да ги изядете сурови, осолени или с други подправки, слънчогледовите семена са чудесни за вас. Те са вкусни и доста по-полезни от пуканките, а са си все така подходящи за филм.

No. 9: Кашкавал и бисквитки

Кой пък не обича кашкавал? Освен че е вкусен той е и бърз източник на калций, а съчетан с малко бисквитки става най-готината закусчица.

No. 8: Сушен кокос

Вярно, че на сушените плодове често им добавят захар, но шепа сушен кокос няма да ви навреди, а и е много по-вкусен от всичките неща в шарени шумящи опаковки с които обикновено се тъпчем. Сушените парчета кокос са идеални, когато ви се иска нещо сладко. При това са по-добри от всичко друго с екзотичния си вкус и аромат.

No.7: Пръчици от целина

Да си хрускаш пръчици от целина е чудесна алтернатива на други не толкова здравословни хрупкави закуски (като чипсове). И повярвайте, с малко сол отгоре става не по-малко вкусна.

No. 6: Ядки

Ядките са добър източник на полезни мазнини и са доста питателни. Бадеми, кашу, лешници – изборът е ваш! При всички случаи ще е доста вкусен и полезен.

No. 5: Ябълков чипс

Невинаги е лесен за намиране, но в повечето магазини за здравословни храни ги продават с най-различни вкусове. Още по-хубавото е, че можете да си го направите и сами. Просто вижте тази рецепта.

No. 4: Мюсли

Всеки е свикнал да хапва мюсли за закуска с малко мляко, нали? Знаете ли обаче, че без мляко мюслито е също така вкусно, но и хрупкаво и е идеален заместител на снаксовете.

No. 3: Екзотичен микс

Можете да си купите готов или да направите свой собствен с ядки, сушени плодове – става страхотно и съчетава най-доброто от тези продукти.

No. 2: Кисело мляко

Както знаете в киселото мляко има бактерии, при това от добрия вид! То е чудесно за храносмилането и е също здравословен източник на мазнини и калций.

No. 1: Плодове

Преди да има чипсове и шоколад е имало плодове. Плодовете са били храна на хората още преди много-много време и доказано са най-вкусната, най-сладката и най-полезната. Плодовете са и бърз източник на енергия. Затова следващия път, когато бързате, защо не вземете със себе си ябълка или банан, вместо да си купувате вафла по пътя. Ще е много по-вкусно и полезно.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град