игри за навън

Начало | игри за навън | Забавна игра на китайска топка

Забавна игра на китайска топка

Аз детето | 2015-09-02

Забавна игра на китайска топка

Понякога обичаме да ви предлагаме интересни игри от различни страни, които надяваме се харесвате или поне опитвате да ги играете. За всички любители на игрите сега предлагаме една, която се играе в далечен Китай. Тя е много забавна и подвижна и вашите приятелчета от Китай я играят винаги, когато времето навън го позволява. Играта на китайска топка е бърза и страшно весела. Тя освен, че ви забавлява ще ви помогне да развиете бързината си и да сте по-концентрирани. Подходяща е за почти всяко място навън – парка, детската площадка, училищния двор или пространството пред блока. Всичко, което ви трябва за нея е топка, много желаещи играчи и страхотно слънчево настроение.

За начало на играта всички трябва да се подредите в кръг. След това започвате да си подавате топката и точно тук започва и голямата веселба. Всеки трябва да се стреми да подаде топката на този играч, който най-малко я очаква и най-разсеяният в момента. Целта на играта тук е всъщност да се постараете този, на който подавате топката да не я хване. Разбира се не трябва да сте много груби с него и да хвърляте топката настрани или много високо или пък много ниско. Просто трябва да видите кой е най-разсеяният от вас. ;-) Ако той не успее да хване топката, я хваща този, който може и съответно играта продължава. Но ако се окаже, че вашият приятел само се прави на заплеснат и улови топката то този, който му е подал топката изгаря. Последният, който остане печели, а останалите трябва да му изпълнят едно желание. Това е всичко! Изглежда много просто, но точно в това се крие тайната на забавлението в тази игра.

Така че възползвайте се от прекрасното време, което ни радва тези дни и не седете много пред компютъра, а играйте. После можете да споделите с нас как е минала играта и дали ви харесва.

Снимки: Freeimages.com

Играйте още на:
Математика с топка

Аз зная десет имена... – страхотна игра с топка
Топка над реката



Коментари
1 коментар

Georgi Marinov pazorov , 10 г.,

Публикувано на 29.02.2016

zvuchi qko she opitame

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град