игри за навън

Начало | игри за навън | Забавни игри за тъмна есенна привечер

Забавни игри за тъмна есенна привечер

Аз детето | 2019-10-22

Забавни игри за тъмна есенна привечер

Едно от най-хубавите неща през лятото е дългият ден. В 21 ч. слънцето, макар и залязвайки, все още свети и всички сме навън. Това позволява да играем още на много игри и да се забавляваме. През есента обаче всичко се променя. Освен че все по-често започва да вали дъжд и покрай училището имаме все по-малко време за игра през светлата част на деня, то и той самият също не ни помага особено. Слънцето залязва все по-рано и вече в 9 ч. е тъмно все едно е полунощ. Но ако си мислите, че тъмнината пречи на хубавите игри, то грешите. Сега ще разберете защо. Разбира се преди да започнете с игрите е добре да помолите някой възрастен да ви наглежда в тъмното. А сега представяме ви най-забавните игри за тази есен.

Гоненица с фенерчета

Това всъщност е вариант на криеница издигнат на съвсем ново ниво. Изберете един от вас, който ще държи фенерчето. Всички останали трябва да се скрият някъде, докато „този с фенерчето“ брои до 20. След това всички затаяват дъх и чакат да бъдат открити. Детето, което носи фенерчето трябва да намери всеки криещ се. На последния намерен играч се дава фенерчето и играта започва отначало. Тя може да се играе с много деца, но и само двама да сте, пак е забавно.

Ловци на духове

Тази игра прилича малко на първата, но ролите са обърнати. Един или двама играчи се скриват някъде. Те ще са призраците. Всички останали започват да ги търсят – „ловуват“, като всеки трябва да е въоръжен с фенерче. Двамата ловци, които първи намерят призраците, печелят играта. Това е забавна игра не само за есента, но и за нощта на Хелоуин, ако го празнувате.

Есенните светулки

Тази игра също е като гоненицата, но на ново ниво. Всеки участник, без един, трябва да има фенерче. Тези с фенерчета са „светулките“, а другият е гонещият. Целта му е за 10 минути да хване всички светулки, ако успее, то той печели играта и друг става „гонещият“. А ако не, то губи и отново гони той.

Есенните игри с фенерчета ще ви помогнат да получите максимума от есента и ще ви разтоварят след училищните дни. Само защото слънцето е залязло, не означава, че забавата трябва да спре. Изненадайте вашите приятели с импровизирана игра на открито вечерта. Разбира се, гледайте тя да не продължи твърде дълго, защото става студено и си носете топли дрехи.

Приятни и усмихнати есенни игри от нас.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град